RKHBS heren 1 speelt gelijk tegen Passart-VKC

RKHBS heren 1 speelt gelijk tegen Passart-VKC Na de onverwacht ruime overwinning van vorige week uit tegen Haanrade, stond voor deze even zo onverwacht zonnige middag voor RKHBS de thuiswedstrijd tegen Passart-VKC op het programma, de fusie club uit Heerlen-Noord. Onder leiding van de zeer jonge scheids Meens startte RKHBS vol vertrouwen, maar kreeg al na 2 minuten de eerste waarschuwing dat het geen makkelijke middag ging worden. Rechtsbuiten Kimio van der Meulen snelde voorbij Thymo Griesenbrock, en kwam vanaf rechts in een moeilijke hoek voor doelman Toine Diederen. De inzet die het midden hield tussen schot en voorzet ging voorlangs en RKHBS kwam met de schrik vrij. RKHBS werd pas in de 18de minuut gevaarlijk. Na een lichte overtreding op Yarin Meessen nam Yarin zelf de vrije trap en schoot hard en laag, maar net naast. De op de counter loerende gasten bleven in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Na 22 minuten kon er weer een messcherpe aanval over rechts worden genoteerd, en nu redde Cyriel Palmen op de doellijn voor RKHBS. Drie minuten later kwamen de gasten door over links, een aanvaller trok naar binnen, en schoot richting lange hoek. Met veel moeite kon Toine Diederen de stuitende bal uit het doel houden. De thuisploeg speelde te vaak de lange bal, met name omdat de middenvelders veel te diep stonden en niet aanspeelbaar waren in het eerste bedrijf. Vlak voor rust leken de gasten dan uiteindelijk toch op voorsprong te komen. De snelle rechtsbuiten van der Meulen liet zijn tegenstanders weer de hielen zien, ging weer alleen richting doel, en trok nu de bal keurig terug. Hier liep Steffan Wesche tegen de bal die daarna via de lat weer het veld in kwam. De daarop volgende kopbal werd weer door Cyriel Palmen van de lijn gehouden en weggewerkt. Dus gingen de ploegen met een 0-0 stand de rust in. Na rust waren de eerste 10 minuten voor RKHBS. Passart moest terug en moest alles uit de kast halen om de thuisploeg van goals af te houden. Na 6 minuten leidde dit bij een hoge bal die in de 16 meter stuitte tot een duidelijke handsbal van een verdediger van Passart. Waarom de jonge scheidsrechter Meens de bal niet op de stip legde zal voor altijd een raadsel blijven. Hierna herstelde Passart zich en kwam weer beter in de wedstrijd,

dsc_8497waarna Mike Zwartjes de spelers Bram Bemelmans, voor de weer licht geblesseerde Yarin Meessen, en Danny Stoeber, voor Rens Hahnraths, in de ploeg bracht. De grootste kans voor RKHBS kwam op naam van Brian Amkreutz, nadat hij zich met een fantastische beweging had vrijgespeeld in de 16 meter. Vrij voor de doelman prikte hij de bal echter ruim naast het doel. Een paar minuten later weer een prachtige actie van Brian Amkreutz in de 16 meter. Hij kapte 3 man uit, kwam vrij voor de keeper en legde nu het leer voor het doel. Hier was echter geen HBS-er die de bal kon binnen tikken waardoor een verdediger ten koste van een corner kon opruimen. Ook RKHBS kwam nog een keer goed weg. Drie minuten in blessure tijd mochten de gasten een corner nemen vanaf links. Deze zeilde over iedereen heen, waarna een middenvelder vanaf hoek 16 meter vrij kon inschieten. Tom Romeijn, rots in de branding centraal achterin bij RKHBS, kon echter redden op de doellijn. Hierdoor eindigde deze wedstrijd teleurstellend in 0-0, maar het had nog slechter kunnen aflopen voor de thuisploeg.