KNVB beker JO19 : BSV Limburgia – Bekkerveld 3-2

Onderweg naar Brunssum werd door een van de nieuwe spelers bij Bekkerveld de vraag gesteld of Bekkerveld bekerwedstrijden überhaupt serieus neemt of deze als veredelde oefenwedstrijden beschouwt. Met enige verbazing waarom deze vraag gesteld werd, was het antwoord dat de bekerwedstrijden uiteraard serieus genomen worden.

In de tweede wedstrijd van de eerste bekerronde moest hoofdklasser Bekkerveld het opnemen tegen BSV Limburgia dat in de competitie uitkomt in de eerste klasse. Reeds na vijf minuten strafte Limburgia het slappe verdedigen van Bekkerveld af met een doelpunt en keek Bekkerveld tegen een 1-0 achterstand aan. Wie dacht dat de spelers van Bekkerveld hierdoor wakker geschud waren kwam bedrogen uit. Het vertoonde spel bleef slap, ongeconcentreerd en men liet zich in elk duel aftroeven door het feller en beter spelend Limburgia.

In de 19′ minuut resulteerde dit in een verdiende 2-0 voorsprong voor Limburgia.

In de rust werden Timo Gompelman, Reinier Derks en Ted Lempers vervangen door Jem Inceman, Marijn Gulpen en Martijn van der Pohl. Ook na de rust bleef Limburgia het spel domineren en creëerde Bekkerveld nauwelijks tot geen kansen. In de 58′ minuut werd Rowan Vanwersch vervangen door Daan Winthagen. Tien minuten later liet Limburgia, na wederom slap ingrijpen van de verdediging, de 3-0 aantekenen en was de wedstrijd gelopen. In de 81′ minuut kwam Marcelino Ploeg in het veld voor Marouan Bouta.

Twee minuten later scoorde Daan Winthagen na een assist van Jem Inceman de 3-1 aansluittreffer.

In de laatste minuut kon Marijn Gulpen de uitslag een draaglijker aanzien geven door 3-2 te scoren. Na deze treffer floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was Limburgia de verdiende winnaar.

Gezien de resultaten in de bekerwedstrijden van de afgelopen jaren was de vraag of Bekkerveld bekerwedstrijden wel serieus neemt toch niet zo’n vreemde vraag.