30 oktober 2016:  UOW ’02 – Eijsden 0-4

Vandaag ontving UOW ’02 de gasten uit Eijsden. Beide teams kampen al een tijdje met een lange lijst van geblesseerde spelers waardoor beide 2de klassers zichzelf terugvinden in de onderste regionen van de ranglijst.

Iets na half 3 begon de wedstrijd die onder leiding stond van de strak de regels hanterende scheidsrechter Heuts en met de gasten in het UOW ’02 uittenue, vanwege te grote gelijkenis tussen beide reguliere tenues. In de beginfase had UOW ’02 het overwicht en het meeste balbezit. Grote kansen leverde dit echter niet op. image00024

Eijsden zocht via snelle combinaties in de tegenstoot de aanval. Ook dit leverde geen situaties van belang op voor het UOW ’02 doel. De grootse wapenfeiten van de beginfase waren een UOW ’02 vrije trap en een kopbal van Eijsden. Een diepe bal vanaf de eigen Eijsden helft werd opgevangen door Eijsden speler Yves Slenter, die oog in oog met UOW ’02 doelman Kenny Eggen koelbloedig afrondde. Deze tussenstand zorgde niet direct voor een ander spelbeeld echter verschoof toch langzaamaan de balans van overwicht en kreeg Eijsden steeds meer de overhand. Tot aan de rust kreeg UOW’02 de grootste kansen maar het puntertje van Mitch Vandegaard, na een knappe solo in het strafschopgebied, en een vlammend schot van Ronald Geuskens, knappe redding van de Eijsden doelman, brachten niet de gelijkmaker op het scorebord.

image00004In de 2de helft kreeg UOW ’02 meteen een grote kans op de gelijkmaker maar deze werd door de Eijsden doelman tot corner gewerkt. Hierna kreeg Eijsden de kansen om de voorsprong te vergroten. UOW ’02 doelman keerde het schot van Bob Schuurman en uit de aansluitende corner kopte Ralph Vossen de bal op de lat. En even later werd een Eijsden doelpunt wegens buitenspel afgefloten. UOW ’02 had bijna niets meer in te brengen en het was wachten op de 0-2. Deze viel net na het uur spelen. Een mooi schot, rond het UOW ’02 strafschop, van Eijsden speler Thom Senden trof het doel en daarmee was het duel eigenlijk al beslist. Helemaal toen 3 minuten later Wesly Hesz een vrijetrap over het muurtje in de rechterhoek van de doelman plaatste. UOW ’02 probeerde nog om een ere treffer te produceren maar ook dit lukte mede door goed verdedigen van Eijsden niet. In de 83ste minuut breidde Eijsden, wat kort daarvoor door een 2de gele kaart tot een tiental was gereduceerd, de voorsprong nog verder uit. De 0-4 werd hard ingekopt na een voorzet vanaf de linkerkant. In de laatste minuten kreeg UOW’02 nog kansen maar de kopballen en schoten, van onder anderen UOW ’02-er Dustin Krijnen, troffen geen doel. De meegereisde Eijsden supporters gingen met een goed gevoel naar huis en de UOW ’02 fans hadden tenminste nog kunnen genieten van het mooie weer.