GELIJKSPEL RODA JC KERKRADE TEGEN PEC ZWOLLE

Roda JC Kerkrade heeft vanavond in het Mac3Park met 0-0 gelijk gespeeld tegen PEC Zwolle. Roda JC blijft door dit gelijke spel voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen.

De eerste mogelijkheid was voor de ploeg uit Kerkrade. Een fraai aangesneden hoekschop van Adil Auassar belandde op het hoofd van Nestor Mytides; de kopbal van de Cyprioot ging rakelings over de goal van de Zwollenaren. Na 12 minuten spelen was Mikhail Rosheuvel dichtbij de 0-1. Een voorzet van Martin Milec bracht de rappe buitenspeler in stelling; zijn inzet belandde echter snoeihard op de paal. In de rebound kon Abdul Ajagun niet overtuigen. In de tegenaanval voorkwam Benjamin van Leer een achterstand; een inzet van Menig werd door de in bloedvorm verkerende Van Leer uit de kruising getikt.

Na 26 minuten spelen was Saymak dichtbij de openingsgoal voor PEC Zwolle. De nummer zes van de thuisploeg mocht vanaf 20 meter aanleggen, raakte de bal vol maar zag zijn inzet op de lat uiteen spatten. Enkele fracties later was Benjamin van Leer opnieuw belangrijk voor zijn ploeg; hij pakte een schuiver van Ryan Thomas.

Na 39 minuten spelen was Roda JC opnieuw dicht bij een goal. Adil Auassar werd knap vrijgespeeld door David Boysen, ging voor eigen succes en zag zijn inzet door doelman Van der Hart ternauwernood worden verwerkt tot hoekschop.
Vlak na de thee kroop Roda JC tweemaal door het oog van de naald. In eerste instantie haalde Marcos Gulon een bal van de doellijn, enkele ogenblikken later kwam Holla één teenlengte te kort. Enkele minuten later brak Abdul Ajagun door aan de linkerflank en leek de hoek voor het uitzoeken te hebben, maar helaas belandde zijn inzet hoog in de tribunes.

Na 53 minuten spelen reageerde Benjamin van Leer attent op een vrije trap van Danny Holla. Vijf minuten later was Mikhail Rosheuvel gevaarlijk met een poeier; Van der Hart verwerkte de bal tot hoekschop. In de 60e minuut was Nestor Mytides dicht bij zijn eerste doelpunt voor Roda JC. Een voorzet van Ard van Peppen kopte hij rakelings over de goal van de Zwollenaren.
Tien minuten voor tijd werd een doelpunt van PEC Zwolle afgekeurd wegens het hinderen van doelman Van Leer.

Door dit gelijke spel blijft Roda JC voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen. Over twee weken treedt de ploeg van Yannis Anastasiou in het Parkstad Limburg Stadion aan tegen AZ.