De dames van FC Kerkrade-West afgelopen zondag zien dat zij bovenin het klassement thuishoren.

“Na enkele tegenslagen aan het begin van het seizoen, lieten de dames van FC Kerkrade-West afgelopen zondag zien dat zij bovenin het klassement thuishoren. De dames speelden uit tegen Bunde, waar ze als een team vochten voor de overwinning.

De teams gingen redelijk gelijk op in de eerste helft van de wedstrijd. Aan beide kanten kwamen de dames voor de goal en waren er kansen, maar geen van deze werd afgemaakt.       Rond de 60e minuut kwam FCKW op voorsprong. Na een mooie voorzet van Jenny Müller wist de bal die Anouk Hakens schoot het net eindelijk te vinden, 0-1. Deze voorsprong volhouden werd de belangrijkste taak van de dames.  Na een twijfelachtige gele kaart voor Veronique Büring, waardoor het gele team met maar 10 man kwam te staan, werd het duidelijk hoe ver iedereen bereid was voor elkaar te gaan. Er werd met elkaar én voor elkaar gevochten. Met een speelster meer wist Bunde iets meer druk te zetten,  de speelster van FCKW zorgden ervoor dat er geen echte dreiging ontstond. Toen het weer 11 tegen 11 was, was het uiteindelijk aanvoerster Jenny Müller die de bal nog een keer in de goal van de tegenstander schoot. Met een prachtig afstandsschot belandde de bal in de rechterbovenhoek en werd de eindstand 0-2.

Als er naar de hele wedstrijd gekeken wordt, kan er zeker gezegd worden dat er tussen beide teams een goede sfeer was. Ondanks de nodige frustraties over de scheidsrechter. Voor het zelfvertrouwen van de dames van FCKW was dit een goede wedstrijd waarin veel vechtlust getoond werd. Nu is het hopen dat dit zich voort zet in de komende wedstrijden!”