Na een lange reis werd VIOD in Amstenrade ontvangen met soep, broodjes en vla. De tegenstander werd aandachtig onder de loep genomen en verschillende gezichten werden herkend van de filmpjes die VIOD regelmatig op internet plaatst.
Na al deze lekkernijen is het tijd voor de dames op zich te gaan klaarmaken voor de wedstrijd.
De warming-up van VVA start al in het kleedlokaal met een muziekje en een dansje. Op het veld wordt deze serieus voortgezet.
De wedstrijd begint en in de 3e minuut is er direct een kans voor VVA, als de keeper van VIOD totaal naast de bal grabbelt. De bal wordt door de verdediging weggewerkt tot een corner. Helaas komt deze bal niet bij iemand van VVA terecht om een serieuze doelpoging te wagen.
Een paar minuten later krijgt VIOD een vrije trap, ‘mien wapen’ aan de bal. Zij gooit de bal voor het doel en Sharona krijgt ‘m niet goed weggewerkt. Ook Melissa kan geen redding meer bieden. De spits van VIOD laat deze kans niet onbenut, 0-1.

foto-vv-amstenrade-viaadVVA is wakker en gaat vanaf de aftrap er weer vol tegenaan. Toch lijkt het alsof men zich op het veld nog niet zo gemakkelijk vindt. Het middenveld komt weinig aan de bal en het spel gaat op en neer, letterlijk wel te verstaan, met lange ballen beide kanten op.
Daar waar VIOD de ergernissen uit in het veld, pakt VVA het samen op en creëert in de 14e minuut een kans. Peggy gooit de bal hoog voor het doel, maar Loïs komt net te laat.
Weinig spannende momenten tot de 22e min. Na een inworp wordt Shirley bereikt. Zij kapt, draait en legt af op Wendy. Een schot net naast. Maar VVA houdt druk. Daardoor kan Kim even later de bal afleggen op Vera. Lat!
Kansen voor VVA blijven komen, verschillende voorzetten, alleen kunnen de spitsen en de aangesloten middenvelders de gelijkmaker nog niet maken.

Na een afstandsschot in de 29e min. van de laatste vrouw van VIOD, wordt er een corner gegeven. VVA staat goed en werkt de bal weg. Het spel speelt zich, op een enkel moment na, voornamelijk af op de helft van VIOD. En na een overtreding in de 31e min krijgt VVA een vrije trap op een meter of 25. Een loeihard schot van Sharon, die de keeper van VIOD met moeite en met de voeten wegwerkt.
Ook in de 33e min is VVA weer de ploeg in balbezit. Shirley wordt ingespeeld, draait bij de tegenstander weg en speelt de bal op Kim die diep gaat.
Buitenspel? Wij hadden onze twijfels…
Er komt vervolgens een lange bal van VIOD, maar de verdediging van VVA verovert deze met gemak en wordt rustig terug gespeeld op Melissa. Melissa speelt Jacqui aan, althans dat was de bedoeling. VIOD krijgt hierdoor een schietkans, maar onze keepster redt goed op randje zestien.
Dan gaat Loïs diep op rechts en ze geeft een prima voorzet richting de 2e paal. Shirley is erbij, maar in plaats van de bal te kunnen koppen, krijgt ze het hoofd van haar tegenstander tegen haar kaak. Auw!
Even later wordt het spel hervat en VIOD loert op een counter. Een dieptepass op de snelle linkerspits. Maar ons groene monster (Melissa) komt goed uit en grijpt de bal.
VVA zoekt nog een keer de aanval op, maar de scheidsrechter fluit af, rust.

Ook na de rust gaat VVA in de aanval, maar de grens ziet er (weer eens) buitenspel in. Of zou hij bang zijn voor onze spitsen?
En dan de bekende spreuk: ‘Als je zelf niet scoort..’
Gekluts en miscommunicatie in de verdediging. De bal wordt slap weggewerkt en komt zo bij de linkerspits van VIOD terecht. Die kan de bal zonder enige moeite inschuiven, 0-2.
Toch laat VVA de moed niet zakken. Ze spelen met de druk naar voren, maar breken nog niet echt door de verdediging van VIOD heen.
Eigenlijk speelt VVA te lief, grijpt niet in en vergeet te tikken. De lange ballen vliegen over het middenveld heen en zijn vaak veel te moeilijk. De verdediging lijkt nu ook een beetje zoekende te zijn, waardoor de aanvallers van VIOD steeds meer in het spel komen.
En dus daar waar we de 1e helft vooral op de helft van VIOD speelden, lijken de rollen in de eerste 30 min. van de 2e helft omgedraaid te zijn.
Die keer dat we van onze helft af komen, zijn we niet gevaarlijk genoeg of verovert VIOD toch de bal en zoekt de counter op. Maar ook zij worden niet echt gevaarlijk en serieuze doelpogingen blijven uit.

In de 65e minuut krijgen we een vrije trap. Helaas schiet Sharon die hoog over.
In de 67e minuut een crosspass van links, waarbij Kim op rechts weg wordt gestuurd. De bal wordt teruggelegd en na een mooie één twee tussen Wendy en Vera kan Wendy op doel schieten. Er komt een voet van VIOD tussen en het gevaar is weer geweken.
In de 69ee minuut een voorzet van Loïs op het hoofd van Kim, maar zij kan er geen kracht achter zetten.
Na weer een paar minuten op eigen helft staan te verdedigen komen we er in de 80e minuut goed uit. Dieptepass van Loïs op Shirley. Maar de voorzet komt niet aan. Loïs krijgt de bal terug, schiet op doel, maar de keeper redt half. In het gekluts voor de goal kan Kim ‘m binnen tikken via de paal, Jacqui sluit nog aan en jaaaaa…. De aansluiter!
De grens van VIOD heeft echter de vlaggetjesweken van C&A in zijn hoofd en staat uitgebreid te zwaaien. Jammer dat de scheids dit niet door heeft. Doelpunt wordt afgekeurd.

De sfeer op het veld wordt grimmiger. En hoewel VVA blijft strijden, blijft proberen en de aanval blijft opzoeken, levert het helaas geen doelpunt op.
Ook de slalom van Sharona eindigt jammer genoeg links naast het doel.
Zodoende belanden we in de 90e minuut en eindigt hier het bekeravontuur voor VVA.
Na de douche verzamelt iedereen zich in de kantine. Er zijn frietjes en snacks. Ondanks de strijd op het veld, hangt er een gezellige sfeer. De tegenstander wordt een goede terugreis gewenst en nog veel succes in de bekercompetitie.