FC Hoensbroek sterkste in Heerleense derby.

Sporting Heerlen 1 – FC Hoensbroek 1: 0-3(0-0)

Scoreverloop: 60e min. 0-1 Oene Boonstra, 70e min. 0-2 Feddo Mobers en 90+1e min. 0-3 Randy Quaedackers.

FC Hoensbroek heeft in het Heerlense onderonsje prima zaken gedaan. Op sportpark Grasbroek werd Sporting Heerlen in eigen huis met 0-3 verslagen.

In het eerste kwartier waren het de gasten, die een licht veldoverwicht hadden. Zo was Randy Quaedackers met schoten 2 keer kansrijk, maar trof hij geen doel. Bij een snelle tegenstoot was het Remco Theunissen, die het verzuimde om de thuisploeg pijn te doen. In prima positie wist hij de geheel vrijstaande Robert Velraeds niet te bereiken. Halverwege de 1e helft werd FC Hoensbroek wat slordiger en kwam de thuisploeg beter in haar spel. Zo was Stan Willems namens Sporting dicht bij de openingstreffer, maar schoot hij wild over. De beste kans was er misschien wel voor Heerlen-aanvaller Dylano van Dijk. Gelukkig voor Hoensbroek pareerde Kay van Eijk prima en voorkwam zodoende een achterstand voor de Hoensbroekse koploper.

In de pauze greep trainer Roger André van FC Hoensbroek in en bracht met Glenn Biesmans voor verdediger Christiaan Meurders extra aanvallende impulsen binnen de lijnen. De gasten gingen ook onmiddellijk op zoek naar de 0-1 voorsprong. Zo keerde doelman Cornelissen van Heerlen prima op en harde pegel van Remco Theunissen en schoot Randy Quaedackers namens de gasten maar rakelings over. Na een kwartier spelen was de voorsprong voor de André-equipe toch een feit. Uit een hoekschop van Jochen Hahnraths kopte Oene Boonstra feilloos binnen: 0-1. Aan de andere kant leek Wesley van Dijk ook kansrijk, maar kon hij met zijn te zachte kopbal, doelman van Eijk niet in verwarring brengen. Collega-doelman Alain Cornelissen was een paar minuten later de redder in nood voor de ploeg van trainer Pedro Ricksen. Met een katachtige duik wist hij het geplaatste schot van Randy Quaedackers onschadelijk te maken. Niet veel later stond de 0-2 toch op het scorebord. Glenn Biesmans zette een prima blok, waarna Feddo Mobers voor de verdubbeling van de score zorgde. Hierna werd het spel aan Heerlen-zijde wat grimmiger, maar liet FC Hoensbroek zich niet van de wijs brengen. In blessuretijd was het zelfs Randy Quadackers, die op prima aangeven van Remco Theunissen voor de 0-3 zorgde. Vlak voor het eindsignaal had Robert Wijnen nog meer zout in de Heerlen-wonde kunnen strooien. Maar oog in oog met Sporting-uitblinker Cornellisen faalde hij jammerlijk.