Dames Sc Mergelland doen goede zaken, en gaan als koploper de winterstop in.

Met de feestdagen voor de deur mochten de dames van SC Mergelland (die nog steeds op zoek zijn naar een train(st)er) nog een keer aan de bak in de zaal. Op zaterdag 17 December mochten zij hun wedstrijd spelen tegen Brökske/eetcafe DKW uit Nederweert. De tegenstander van vanavond was op dat moment de enige tegenstander die tot nu toe voor puntverlies bij het goed draaiende team van SC Mergelland had kunnen zorgen. SC Mergelland wist in oktober uit in Nederweert niet verder te komen dan een 3-1 verlies. Net als Mergelland had ook het Brökske pas 1 wedstrijd verloren. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de dames dan ook maar een doel winnen en als koploper de winterstop in gaan. Na een wat kortere warming up, gezien het feit dat de heren nog bezig waren met hun wedstrijd kon er dan iets na half 9 afgetrapt worden. Mandy die vandaag haar debuut maakte voor SC Mergelland begon samen met Sanne op de bank waardoor Cindie en Laura het aanvallende stuk voor hun rekening zouden nemen. Het duo Yvette en Jenny namen het verdedigende werk op zich met vooral de taak om de nummer 2 van het Brökske niet de kansen te geven om uit te halen op het doel, waar Imke zoals altijd haar plekje weer had opgezocht. Mergelland begon wat zoekende aan de wedstijd maar kregen toch door een paar goede combinaties de kans om de score te openen. Deze bal wilde er helaas net niet in. Het Brökske zette Mergelland dan ook al vrij snel onder druk. Door een wat rommelige bal van Mergelland kreeg iemand van het Brökske haar voet nog tegen de bal en kon Cindie de bal helaas niet meer op de lijn keren en rolde de bal zo in het doel. Mergelland werd wakker en wist dat er werk aan de winkel was, zij schroefde het tempo wat op en lieten de bal meer het werk doen. Waar in het begin nog vooral Mergelland onder druk stond, was het nu het Brökske die even in de achteruit moesten. Mede door goede combinaties van Mergelland was de stand dan ook weer vrij snel gelijkgetrokken. Door een doelpunt van de debuterende Mandy. Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, werd nog maar eens duidelijk. Door een onoplettend moment van de verdediging van Mergelland kon de nummer 2 van het Brökske toch op vrije doortocht richting het doel en stond oog in oog met Imke. Door goed keepend werk van Imke kreeg zij de bal toch niet in het doel en leek het er even op dat er met een gelijkspel aan de tweede helft begonnen zou worden. Mergelland bleef echter de combinatie zoeken en waar hier of daar nog net iets sneller aangeschoven kon worden zorgde de combinatie Sanne en Yvette er toch voor dat Mergelland op voorsprong kwam. Na een goed terug gelegde bal door Sanne schoot Yvette de bal mooi achter de keepster van het Brökske.

In de rust was er even tijd om duidelijke afspraken te maken. De dames van mergelland wisten dat er sneller mee aangesloten moest worden zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht.
Na de rust ging Mergelland goed van start. Door een goede combinatie tussen Sanne en Mandy zorgde Sanne voor de 3-1 voorsprong. Echter bleef Mergelland druk houden. Waar in de eerste helft Het Brökske nog uit een klutsbal scoorde was het in de tweede helft Mergelland die daardoor de 4-1 op het bord zetten. Cindie wist als laatste nog haar voet tegen de bal te zetten waardoor de 4-1 een feit was. Iedereen bleef knokken voor de bal echter was het toch het Brökske die weer de druk opvoerde. De trouwe supporters die het team van Mergelland wedstrijd in en wedstrijd uit steunen merkte dat de dames het wat lastig kregen en gingen als de welbekende twaalfde man (voor zover dat mogelijk is in de zaal) achter het team staan. Na nog een uitstekende een op een redding van Imke was het toch niet veel later het Brökske die weer wisten te scoren en de 4-2 op het bord zette. Het Brökske had het vertrouwen dat er voor hun nog wat te halen viel. Door een overtreding van het Brökske mocht Mergelland de vrije trap nemen. Echter namen zij hier net de lang te tijd voor waardoor de vrije trap meteen toegekend werd aan het Brökske. Zij legde meteen die bal stil en schoten deze tegen Jenny aan die net voor de bal was gaan staan om te voorkomen dat het Brökske door een snelle omschakeling gevaarlijk kon worden. Dit zorgde ervoor dat Jenny een discutabele gele kaart kreeg en Mergelland het even met een man minder moest doen. Iedereen wist dat het even alleen de taak was om achter alles dicht te houden. Vlak voor tijd kwam de aanvaller van het Brökske in balbezit en op het moment dat zij op doel schoot, gleed Imke’s voet weg waardoor zij de bal niet meer kon keren. Deze 4-3 zorgde er nog voor dat het een spannend slot zou worden. De supporters van Mergelland ging nog een paar laatste minuten achter hun team staan met als doel een team een taak.  Mergelland hield echter alles goed dicht en wist op deze manier de overwinning binnen te halen waardoor zij als koploper de winterstop in gaan. Al met al een verdiende overwinning voor de dames van Mergelland die het zichzelf nog lastig hebben gemaakt door zelf de kansen niet af te maken maar uiteindelijk wel de overwinning binnen weten halen. Door deze overwinning mogen de dames van SC Mergelland over een aantal weken als koploper aan de tweede seizoenshelft beginnen, Echter zijn de dames nog opzoek naar een leid(st)er die samen met hun op weg wil gaan naar het kampioenschap.

Achterste rij van links naar rechts: Rachel vandenhove, Cindie willems-Hermans, Sanne Wingen, Jenny Sendscheid, Shirley Ploum- Franken.
Onderste rij van links naar rechts: Laura Gerards, Mandy Soomers, Imke Bosch, Yvette Gramsma, Joyce Janssen-Mulder

Ontbrekende op de foto: Joyce Rosenbaum en Nadia Ashka