Reguliere overwinning van Schaesbergse vrouwen 1.

Thuis tegen de nummer laatst in de competitie, RVU,  hebben de Schaesbergse vrouwen geen fout gemaakt en een reguliere 5-1 overwinning behaald.

Het is altijd maar afwachten hoe een ploeg omgaat met een tegenstander die slechts 1 punt heeft. Onderschatting ligt op de loer en vaak loopt zo’n wedstrijd niet  zo soepel als dat je vooraf zou willen.  Wel, gelukkig was van dit alles niets te merken.

Schaesberg begon goed en liet zien wie de baas wilde zijn op het zonovergoten Strijthagen. RVU werd gelijk vastgezet en doormiddel van combinatiespel probeerde men er door heen te komen.

Echter omdat de zwarthemden te vaak door het midden gingen waar het druk was strandden veel aanvallen in een kluwen van speelsters.

Die keren dat Schaesberg wel de snelheid en de ruimte over de zijkanten zocht was men ook direct gevaarlijk.  Werden de eerste kansen nog gemist. Na zo’n 15 minuten was het wel raak. Een korte combinatie aan de linkerkant binnen het 16 meter gebied bracht Jill in schietpositie. En haar bal ging hard rechtdoor: 1-0.  Schaesberg bleef aanvallen.  De achterhoede had haar zaakjes prima voor elkaar en RVU kwam er niet uit.  Toch duurde het tot de 29 minuut alvorens er opnieuw gescoord werd. Wendy haalde vanaf rand 16 meter uit en haar schot werd dermate van richting veranderd dat de bal in het doel ging: 2-0.  Deze ruststand was een magere afspiegeling van de verhoudingen. Hadden  de dames voor het doel iets meer overzicht gehad dan was de wedstrijd al na 45 mintuten voorbij geweest.

De rust was nauwelijks voorbij en diverse toeschouwers waren nog niet terug bij het veld of RVU had al tegen gescoord: 1-2. Dit was het eerst schot op doel van de tegenpartij.  Zou het dan toch nog lastig gaan worden?

Maar enkele minuten later was het een uitstekende aanval over diverse speelsters waarbij uiteindelijk Maud Cools de diepte in werd gestuurd. Haar strakke lage voorzet werd uitstekend afgewerkt door Sylvana: 3-1.  Hierna was het verzet van RVU defintief gebroken.  Schaesberg kreeg nu nog meer ruimte om tot aanvallen te komen.

Was Maud Cools eerst nog de aangever nu rondde ze wederom een prima aanval zelf af met een doeltreffend schot op doel: 4-1.

Ondertussen waren er wederom enkele goede kansen niet doeltreffend afgerond. Hierdoor bleef de teller nog altijd maar op vier staan.

uiteindelijk was het de ingevallen Melanie die ook nog een doelpunt opeiste.  Afgelopen dinsdag was haar penalty (de 5e) niet meer van belang omdat de beslissing in de kwartfinale beker al reeds gevallen was.  Daarom nam ze het slotakkoord van deze wedstrijd vanaf 11 meter feilloos voor haar rekening: 5-1.

Een degelijke overwinning, niet gestruikeld en maar een opmerking.:  de score had veel hoger moeten uitvallen.