Het door blessures geteisterde team van FC Hoensbroek moest het vandaag opnemen tegen de nummer 4 van de ranglijst UOW’02. De wedstrijd tegen het sterke UOW’02 voor de winter ging met 1-0 verloren en dus wisten de dames van FC Hoensbroek wat hen te wachten stond.

In de eerste helft had UOW de overhand, maar ook FC Hoensbroek wist toch enkele mogelijkheden te produceren. UOW nam echter in de eerste helft de voorsprong door een goede individuele actie waarna vervolgens de bal werd voorgegeven op een vrijgespeelde medespeler in de vijf meter die de bal makkelijk kon binnentikken.

Ook in de tweede helft was UOW de beter voetballende ploeg maar de dames van FC Hoensbroek hadden de mouwen opgestroopt en vochten voor iedere bal. Dit werd later beloond door een terechte penalty voor een handsbal. Deze wist Debby Bemelen moeiteloos in het netje te plaatsen. Daarna waren er nog genoeg mogelijkheden over en weer om alsnog de overwinning voor een van de teams binnen te slepen. De beste mogelijkheid was er voor Audrey Tubee van FC Hoensbroek, die vanaf de middellijn aan een individuele actie begon en alleen voor de keeper kwam maar helaas kracht te kort kwam om deze mogelijkheid af te maken.

Al met al een spannende wedstrijd die voor FC Hoensbroek VR1 verdienstelijk op 1-1 eindigde.