Sylvia walst in 2e helft over NEC’92 heen.

Onder een stralend zonnetje werd er vandaag gespeeld tussen de hekkensluiter in 4B en Sylvia, dat de laatste 2 wedstrijden flinke tikken had opgelopen met nederlagen tegen Weltania en Zwart-Wit. De intenties van Sylvia waren direct duidelijk; men zocht de aanval en probeerde de tegenstander bij elke bal op te jagen. Al binnen 2 minuten resulteerde dit in het openingsdoelpunt door Rick Schmitz, na voorbereidend werk van Rick Borjans.

In de fase die hierop volgde, was Sylvia veruit de bovenliggende partij, maar moest het alert zijn bij enkele snelle tegenstoten van de thuisploeg.  De nodige kansen werden ook gecreëerd, maar in de afronding ontbrak meer dan eens de overtuiging om de thuisploeg snel op de knieën te krijgen. Ondanks het ruime overwicht en het grote voordeel in aantallen doelkansen, lukte het echter niet om de marge van 0-1 verder uit te breiden  voor de rust.

Na de rust leek de ploeg uit Nieuwenhagen zich er van bewust dat dit een wedstrijd was die snel beslist moest en kon worden en waarbij ook het doelsaldo nog iets opgekrikt kon worden. Uit een hoekschop van Sander Rutjens was het Guido Caubo die de score kon verdubbelen en leek Sylvia de 3 punten definitief naar zich toe te trekken. 5 minuten later was daar geen twijfel meer over toen Sander Rutjens met 2 doelpunten – op aangeven van eerst Falton Thijssen en daarna Dennis Simonis – de score opnieuw verdubbelde.

Het bleef doelpunten regenen in deze fase. Na een individuele actie van Rick Schmitz, was het NEC-verdediger Langen die geen andere uitweg zag dan een inzet van Schmitz zelf over de doellijn te werken, 0-5. Met zijn 13e en 14e doelpunt van het seizoen was het daarna Schmitz – assists van Falton Tijssen en Rick Borjans – die de score verder liet oplopen.

Het slotakkoord leek daarna van Leon Logister, die uit een handige pass van Maikel Horsch, de 0-8 liet aantekenen. Toch was het Timo van der Heijden die met een lange solo in de laatste seconden de definitieve eindscore bepaalde op 0-9.

Uiteindelijk boekten de Oranje-Zwarten hiermee alsnog een ruime zege, waarbij er in de 2e helft prima werd gecompenseerd voor de gemiste mogelijkheden in de 1e helft. Voor NEC’92 betekende deze nederlaag de definitieve degradatie naar de 5e Klasse komend seizoen.

Voor Sylvia wacht in het aankomende (Paas)weekend een dubbel programma. Op zaterdag gaat de ploeg van Jordy Jeukens op bezoek bij RKTSV, op maandag wacht de thuiswedstrijd tegen Passart-VKC.

Bron: RKSV Sylvia