Maximale score voor Sylvia in dubbel Paasprogramma

Voor Sylvia stonden er in het Paasweekend twee wedstrijden op het programma. Zaterdagavond moest de ploeg op bezoek bij RKTSV in Terwinselen, maandag kwam Passart-VKC op bezoek.

RKTSV – Sylvia   0 – 2 (0 – 1)

De ploeg in het oranje-zwart werd in het eerste kwartier flink onder druk gezet door de thuisploeg. Het leidde ook direct tot enkele mogelijkheden voor de gevaarlijke aanvallers van RKTSV. Tot scoren kwam het gelukkig niet. Na dit kwartier begon Sylvia langzaamaan beter in de wedstrijd te komen. Al snel hierna was het Falton Tijssen die na goed voorbereidend werk Rick Schmitz in staat stelde de score te openen. Deze twijfelde niet en zette de 0-1 op het scorebord. Kort voor rust dachten de bezoekers de score verder te kunnen uitbreiden toen Falton Tijssen 1-op-1 met de doelman leek te kunnen lopen. De scheidsrechter nam het twijfelachtige vlagsignaal van de grensrechter echter over, waarmee beide ploegen met de 0-1 aan de thee mochten.

In de tweede helft toonde zich een vergelijkbaar patroon. RKTSV leek iets scherper uit de startblokken te komen, maar gaandeweg nam Sylvia het initiatief over. Meer en meer duels werden gewonnen en steeds vaker konden de aanvallers aan het werk worden gezet om gevaar te stichten. Nadat de verder prima keepende doelman Baiyron Godschalk zich verslikte, leek de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. De bal werd in de voet van de spits gespeeld, die daarna de bal gehaast over het doel schoot. Sylvia kwam met de schrik vrij. Niet veel later besliste de ploeg de wedstrijd dan ook. De ingevallen Chadny Jeukens combineerde met Falton Tijssen en wist daarna met een goede voorzet Rick Schmitz te bereiken, die daarmee zijn 2e van de avond en alweer de 16e van het seizoen wist te maken. Dit leek de nekslag voor de thuisploeg. Met nog twee onbenutte mogelijkheden om de score uit te breiden in de slotfase, bleek de 0-2 de eindstand. Een prima resultaat, dat diezelfde avond nog wel even gevierd werd door de ploeg.

Sylvia – Passart/VKC   3 – 0 (1 – 0)

Na een korte hersteltijd mocht Sylvia op eigen veld aantreden tegen Passart/VKC, waartegen het eerder dit seizoen niet verder was gekomen dat een gelijkspel (1-1). In tegenstelling tot afgelopen zaterdag kwam Sylvia deze keer wel scherp uit de startblokken. Vanaf het begin toonde de ploeg zich positief agressief in de duels en lieten de bezoekers merken dat er weinig te behalen viel in deze wedstrijd. Sylvia zocht veelvuldig de aanval, maar kon in de eerste fase van de wedstrijd niet tot grote kansen komen, totdat aanvoerder Maikel Horsch halverwege de eerste helft aan een prima actie begon, waarna hij de ingelopen Falton Tijssen wist te bereiken, die op zijn beurt de bal feilloos achter de bezoekende keeper wist te schieten.

Ondanks het overwicht van de thuisploeg, moest de achterste linie continu waakzaam zijn bij de uitbraken van de uitploeg, waarbij zijn hun snelheid voorin probeerden te benutten. Behoudens enkele gevaarlijke standaardsituaties lukte dit goed.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. De bezoekers gingen wat dieper druk zetten, waardoor Sylvia wat minder vaak kon opbouwen. Van beide kanten werd er sneller diepte gezocht, waarmee het tempo verder omhoog ging. Bij een aantal spelers begon de wedstijd van zaterdagavond voelbaar te worden en moesten de oranje-zwarten in korte tijd – ook na een hoofdwond na een van de vele kopduels van Guido Caubo – driemaal noodgedwongen wisselen. Uit een vrije trap waren de bezoekers nog dichtbij de gelijkmaker, maar was het doelman Godschalk die deze bal knap pareerde.

Doordat Passart nog verder naar voren ging spelen en meer ruimte achter hun verdediging liet ontstaan, kwam dit de kwaliteiten van de ingevallen spelers ten goede. Deze zouden dan ook een belangrijke rol spelen in de uiteindelijke zege. Na zo’n 75 minuten spelen was het de ingevallen Chadny Jeukens die de eveneens ingevallen Rick Schmitz wist te bereiken. Deze passeerde de doelman met een bekeken bal, en leek daarmee de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Enkele minuten later was het de ook al ingevallen Timo van der Heijden die Schmitz de mogelijkheid bood om de 3-0 eindstand te bepalen en daarmee zijn 18e doelpunt van het seizoen te maken. Ook hier werd niet gefaald.

Een prima teamprestatie van de ploeg van Jordy Jeukens, die zeer tevreden was met de manier waarop zijn ploeg zich beide wedstrijden in dit Paasweekend naar de overwinning wist te spelen.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen koploper De Leeuw, dat zich komend weekend mogelijk al kan verzekeren van het kampioenschap.