Hoofdmenu

NAVO familiedag in het Vijverpark op woensdag 31 mei

Op woensdag 31 mei is het feest. Brunssum en de NAVO vieren dan ‘50 jaar NAVO in Brunssum’. Voor jong en oud is er die middag en avond in het Vijverpark van alles te beleven.

Toegang, attracties, demonstraties en concerten – het is allemaal gratis. Mis het niet!

Het feest in het Vijverpark begint om 12.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Vanaf de eerste minuut kun je genieten van een muzikaal programma, gebracht door muziekbands en koren uit de verschillende NAVO-landen, waaronder Polen, Engeland en de Verenigde Staten. De grote klapper is het 40-man sterke orkest van de Nederlandse Luchtmacht. Ze geven een daverende show die begint om 19.30 uur.

Stormbaan

Terwijl de muziek klinkt, valt er in het Vijverpark van alles te beleven. Je kunt een echte tank bekijken, een Amerikaanse Abrahams M-1A. Ook staan er Fenneks-verkenningsvoertuigen van het Nederlandse leger en een YPR van de marechaussee. De Nederlandse marine staat er met een 5 meter hoge klimtoren. Je kunt ook abseilen vanaf een 15 meter hoge toren van het Belgische leger. Blijf je liever op de grond: we hebben een mini-stormbaan voor je, eveneens van de Nederlandse marine.

Ook leuk zijn de diverse demonstraties, zoals een demonstratie ‘mijnenvegen’, of demonstraties duiken (in de vijver!) door de brandweer. En bij talloze informatiestands kun je kennismaken met bijvoorbeeld de Koninklijke Landmacht, de Nationale Reserve, de Nederlandse Marine en de Marechaussee.

Zo vind je er stands van:

  • Veteranen Brunssum/Veteranen Salzbergen
  • Oud Mariniers
  • GOC Parkstad (Geüniformeerden Ontmoetingscentrum)
  • Nail (Netherlands America Institute Limburg) & Music 4 Vets
  • Eyewitness Museum Beek (Oorlogsmuseum)
  • Marc Aelmans (Militaire modellen)

Voor de kids!

Voor de kinderen is er volop sport en spel. Je vindt er een pannakooi en een voetbalveld om je lekker uit te leven. Of een springkussen of spring-stormbaan. Op de vijver kun je kanoën. Ook is er een escape room en een schiettent voor de kids. Bij het Spaanse leger kun je je gezicht laten schminken.

Lekker eten

De landen die vertegenwoordigd zijn op het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum staan er met diverse eetstands. Vanaf 16.30 uur kun je gratis hapjes proeven uit de talloze internationale keukens: de Italiaanse, de Poolse, de Tsjechische, de Canadese, de Franse, de Deense, en nog vele andere! Duitsland staat er met een echte veldkeuken. Proeven mag!

Vanaf 14 uur deelt Plus Quaedvlieg gratis vlaai uit. Voor zowel de vlaai als de internationale hapjes geldt: op=op.

Gedurende de hele dag kun je leuke aandenken kopen aan 50 jaar NAVO, zoals speciale speldjes, postzegels en munten. Ook zijn er speciale jubileumboeken te koop. Dit alles vind je bij de stand van de Stichting War Cemetery Brunssum.

Ben er bij en vier ’50 jaar NAVO in Brunssum met ons mee. Kijk voor meer informatie op www.brunssum.nl/50jaarnavo.« (Vorig nieuwsbericht)