Hoofdmenu

RaboRonde Heerlen, tijdrit als nieuw onderdeel!

Op vrijdag 28 juli 2017 is het weer zover, de RaboRonde Heerlen zorgt voor topsport, vermaak, muziek en blije gezichten. De dag start om 15.00 uur met de Rab WielerPlaza op het plein voor de schouwburg. Hier worden producten gesampeld, zijn lekkere hapjes en drankjes te koop en wordt u geïnformeerd door de partners van de RaboRonde. Ook wielerclub Maaslandster is op het plein aanwezig.

 Nieuw

Om 17.00 uur gaat de Rabo Dikke Banden Race van start en daarna is er ruimte voor een nieuw onderdeel in het evenement. De heren profs die de afgelopen weken in Frankrijk honderden kilometers hebben afgelegd gaan in Heerlen de strijd aan in een korte tijdrit. De Tourrenners rijden een ronde om uit te maken wie van hen het snelste is op dit onderdeel.

Daarna volgen de dameswedstrijd, de reclamekaravaan en tot slot van het wielerspektakel de herenwedstrijd.

Bij de heren zijn inmiddels een zestal Tourrenners vastgelegd. Allereerst de Limburgers Roy Curvers en Mike Teunissen, maar ook Jos van Emden, Thomas Leezer, Koen de Kort en Marco Minnaard.

Verder een aantal lokale renners en de winnaar van het Mabs4.0 Euregioklassement.

Bij de dames staat de winnares van de vorige twee edities Chantal Blaak aan de start, samen met Annemiek van Vleuten, Amy Pieters en de Limburgse kanshebbers Sabrina Stultiens en Bryony van Velzen. De totale deelnemerslijst wordt regelmatig bijgewerkt op de site www.raborondeheerlen.nl.

 Feest

De RaboRonde is een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 40.000 mensen dit evenement. De combinatie tussen topsport en feest op de horecapleinen is al meer dan 25 jaar een succesformule.

De toegang van de RaboRonde Heerlen is gratis.

Kijk voor meer informatie en het actuele rennersveld op: www.raborondeheerlen.nl of volg ons via Facebook of Twitter @RaboRondeHRLN

Programma

15.00 uur      Start Rabo WielerPlaza

17.00 uur      Start RDBR 07 en 08 jaar

17.15 uur      Start RDBR 09 en 10 jaar

17.30 uur      Start RDBR 11 en 12 jaar

18.00 uur      Reclamekaravaan

19.00 uur      Start tijdrit heren

19.30 uur      Start dames

20.30 uur      Finish en reclamekaravaan

20.45 uur      Start heren

22.00 uur      Finish heren

Start festiviteiten op horecapleinen