Hoofdmenu

Zomers Kasteelplezier!

Weer of geen weer: je beleeft altijd KasteelPlezier bij Kasteel Hoensbroek. In de zomervakantie zijn we van 1 juli tot en met 3 september elke dag van 10.00 tot 17.30 uur geopend.

Korting voor het hele gezin!

Met de speciale zomer familiekaart kun je met 2 volwassenen en 2 kinderen voor slechts € 29,50 samen een hele dag genieten van en spelen en speuren in en om ons kasteel. Kijk hier voor de reguliere entreeprijzen en speciale tarievenBestel hier direct je tickets!

Leuk om te doen: samen speuren!

Kom samen dwalen door het kasteel met leuke en soms spannende of uitdagende opdrachten. Jullie herbeleven oude kasteeltijden en wandelen daarbij door het middeleeuwse, 17e eeuwse en 18e eeuwse kasteelgedeelte. We hebben een gratis Musketiersspeurtocht voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en voor kinderen van 7 t/m 9 kinderen. Iets oudere kinderen? Dan is de Code M Familiespeurtocht voor kinderen van 10 t/m 12 jaar een echte aanrader. Vraag ernaar bij de kassa

Code M Familiespeurtocht. Nu gratis!

Code M is een leuke familiespeurtocht voor kinderen met een (advies)leeftijd van 10-12 jaar. Je duikt achter de schermen van de spannende familie lm CODE M. Wandel zo de filmset in en bewonder de kostuums uit de lm. Je krijgt een musketiersrugzakje met hierin allerlei attributen die je nodig hebt om de geheime code te kraken. Je leert over de musketiers en je doorkruist op een spannende manier het kasteel. Spanning en avontuur gegarandeerd! Nog tot 1 oktober 2017. Gratis* zolang de voorraad strekt

*Actie geldig na betaling van de reguliere entree of met de speciale gezinspas.

Ook leuk: oude KasteelSpelen

Het binnenplein van het kasteel staat vol met middeleeuwse spelen die kinderen uitdagen om hun behendigheid te tonen of een spel slim te spelen. Jullie beleven plezier met spellen als het visspel, Trou-madame, kegelen, steltlopen, zwierbol, sjoelen, ringwerpen en het Ridder Hoen SpringKussen.

 Code M Expo: liefdesverhaal rondom Isabella en Honoré

Wil je Kasteel Hoensbroek eens op een andere manier beleven? Historie met een vleugje romantiek? Kies dan voor de Code M Expo. Leuk voor jong en oud.

Tablet

Vraag aan de kassa om een gratis leentablet. Hiermee scan je QR-codes en nemen wij je mee in de geschiedenis van het kasteel. Je leert alles over onder meer de beroemde musketier d’Artagnan, het beleg van Maastricht en de Hollandse oorlog van 1672. En onderweg geven we je uitleg over allerlei historische objecten. En last but not least: ontmoet Isabella en Honoré en leef mee met hun modern liefdesverhaal.

Alles is liefde in Kasteel Hoensbroek

Isabella is de oudste dochter van graaf Arnold Adriaan van Hoensbroek. Ze ontmoet in 1673 Honoré de Chatelet, markies van Trichateau. Ze worden verliefd en krijgen verkering. De graaf keurt hun relatie af, maar toch trouwen ze in het geheim. Daar komen natuurlijk problemen van. Hoe een en ander afloopt, kun je zien in de super leuke filmpjes. Al in de stemming komen? Bekijk hier dan alvast een stukje van het verhaal!

Ballonfestival – Kasteel Hoensbroek

Ook dit jaar is Kasteel Hoensbroek de locatie van het Parkstad Ballon Festival. Dit spectaculaire festival is leuk voor jong en oud en is gratis toegankelijk. Er zijn tevens diverse demonstraties zoals parachutespringen en een modelvliegtuigshow. Zet 22, 23 en 24 september alvast in je agenda. Meer informatie volgt snel!

Spaar voor een helicoptervlucht  boven Hoensbroek

Spaar vliegensvlug voor hoge korting op een rondvlucht boven  Hoensbroek. Bewonder het prachtige Kasteel Hoensbroek eens een keertje vanuit de lucht. Deze unieke belevenis wordt mogelijk gemaakt door PLUS Danny Rosenboom.

 

Wat moet je daarvoor doen?

Bij iedere €10,- aan boodschappen ontvang je een gratis spaarzegel. Met 5 spaarzegels is je spaarkaart al vol. Tegen inlevering van een volle spaarkaart ontvang je forse korting op een rondvlucht. Voor slechts €24,95 ontvang je een vluchtbewijs om op 2 of 3 september een rondvlucht boven Hoensbroek te maken! Je kunt sparen t/m 27 augustus. OP=OP!

Maak kans op een gratis vlucht!

Kijk op onze Facebookpagina, hier geven we namelijk twee rondvluchten weg. Laat ons weten waarom jij – of iemand anders – die vlucht zo verdient. En wie weet ga jij op 2 of 3 september de lucht in!

Nog even op rijtje: 7 redenen om Kasteel Hoensbroek te bezoeken

  1. Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. En een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa.
  2. Kasteel Hoensbroek is prachtig gerestaureerd. Ontdek meer dan veertig authentiek ingerichte vertrekken, daterend van de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw.
  3. Je kunt als groep geweldig worden rondgeleid, maar ook zonder rondleiding is een bezoek zeer de moeite waard.
  4. Een bezoek is geschikt voor grote én kleine gezelschappen en voor alle leeftijden.
  5. Het kasteel heeft als enige in Nederland een grote lift en is daarmee rolstoeltoegankelijk!
  6. Er is een leuke horecagelegenheid met een terras, plus originele zaalaccommodatie.
  7. Het kasteel beschikt over gratis parkeerplaatsen.

Als dat niet reden genoeg is om ons te bezoeken? Tot ziens?

Foto: Kasteel Hoensbroek