KAPKAR / Zuidmuur & KAPKARTOFUD # Noordvitrine

Frank Havermans brengt heden en verleden van Heerlen samen met reusachtig kunstwerk aan de zuidgevel van het SCHUNCK* Glaspaleis en een installatie in de noord vitrine, te zien van 17 augustus tot en met 12 november 2017.

Excentriek en futuristisch Niet eerder is er zo groots ingegrepen in de architectuur van het Glaspaleis. Vanaf 18 augustus tot 12 november biedt de zuidgevel van SCHUNCK* (Pancratiusplein) plek aan een speciaal voor het gebouw ontworpen kunstwerk door beeldend kunstenaar Frank Havermans.11 x 11 meter

Beeldend kunstenaar Frank Havermans (Breda, 1967) is op dit moment bezig in zijn werkplaats in Heeswijk om de installatie te zagen. Hoe het werk er precies gaat uitzien is nog niet helemaal bekend! Begin augustus komt het werk met een omvang van 11 x 11 meter in delen op transport naar Heerlen en wordt ter plekke in elkaar gezet. Met behulp van een hoogwerker wordt het kunstwerk dan vervolgens midden augustus aan de gevel bevestigd.

Stedelijke identiteit. Voor SCHUNCK* liet Havermans zich inspireren door het mijnverleden en de architectuur van het Glaspaleis die in zijn werk samenkomen met het heden van de stad.
Met een sterk gevoel voor beleving en stedelijke dynamiek combineert Havermans architectuur met sculptuur. Zijn interventies in de publieke ruimte creëren een bijzondere ruimtelijke en esthetische ervaring die de voorbijgangers een spannende dialoog met hun omgeving opwekken. Havermans: “Ik hoop dat, al is het maar een korte en tijdelijke tussenlaag in de geschiedenis van de stad, mijn werk kan bijdragen aan het nadenken over de identiteit van de stad.”

KAPKAR / Zuidgevel & KAPKARTOFUD # Noordvitrine Frank Havermans staat bekend om zijn bevreemdende en futuristische ontwerpen van Hong Kong tot op de Amsterdamse Zuid As.
Voor SCHUNCK* ontwierp Havermans ook nog een tweede nieuwe installatie, met de even zo geheimzinnige naam KAPKARTOFUD, die een nieuwe visie op architectuurbedrijven laat zien. Deze is gelijktijdig te zien in de 30 meter lange vitrine van SCHUNCK* aan de noordzijde van het Glaspaleis.

Opening 17 augustus De werken zijn gratis en 24/7 te bekijken. De feestelijke publieke opening vindt plaats op donderdag 17 augustus om 18.00 uur. Tegelijk openen nog twee andere exposities bij SCHUNCK*: Randland, festival over (cultuur)makers en stedelijke ontwikkeling en Dolls’ House, 18 poppenhuizen ontwikkeld door gerenommeerde architecten voor kinderen met een energie stofwisselingsziekte.

Meer info:

http://schunck.nl/nieuws/kapkar-zuidmuur-kapkartofud-noordvitrine/
http://schunck.nl/nieuws/dolls-house/
http://schunck.nl/nieuws/randland-festival-en-tentoonstelling/

Bezoekadres

SCHUNCK* Glaspaleis
Bongerd 18 / 6411 JM Heerlen
Nederland
Tel: +31 (0)45 – 577 22 00
www.schunck.nl

SCHUNCK* toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Heerlen. Met beeld, woord, geluid en beweging zorgen we voor inspiratie, optimisme, verwondering en een leven vol leren.

http://schunck.nl/nieuws/randland-festival-en-tentoonstelling/

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie