Dames Geuldal/Sibbe verliezen voor het eerst dit seizoen

Op zondag ochtend 10 september mochten de dames van Geuldal/Sibbe op bezoek in Ubachsberg waar de bekerwedstrijd tegen RKSVB dames 1 op het programma stond. De dames van RKSVB hadden hun eerste bekerwedstrijd van dit seizoen met 7-5 verloren maar speelde de gehele 2e helft maar met 9 dames. De dames van Geuldal/Sibbe hadden vorige week wel de eerste drie punten binnengehaald door met 3-0 te winnen van Passart/VKC.

De trainers konden deze wedstrijd niet beschikken over topscorer Lisa Janssen die in de vorige wedstrijd een kuitblessure had opgelopen.

Ook kon Geuldal/Sibbe geen gebruik maken van Maud Braam. De dit seizoen nieuwe geïntroduceerde app van  de KNVB gaf om onbekende reden aan dat Maud Braam niet speelgerechtigd was. De trainers van Geuldal/Sibbe probeerde de scheidsrechter nog te overtuigen dat dit een systeem fout was en dat ze wel degelijk speelgerechtigd was. Helaas ging de scheidsrechter hier niet mee akkoord en dus moest Maud zich na haar warming-up alweer omkleden.

Geuldal/Sibbe begon in een 4-4-2 formatie. Danielle Wouters stond in de goal. De verdediging bestond uit Emmy Janssen, Anouk Thewissen, Veronique Van den Hove en Michelle Van den Hove. Het middenveld werd gevormd door Roosje Prickarts, Veronica Hubens, Nathalie Nobben en Miryam Dijks. In de aanval stonden Maud Van Den Heuvel en Elke Bekkers.  Daarnaast hadden de trainers nog beschikking over 4 wisselspeelsters. Deze wedstrijd was Anouk Thewissen gelegenheidsaanvoerder.

De eerste 10 minuten waren voor Geuldal/Sibbe. De dames combineerde goed en de wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld. Opvallend was dat Geuldal/Sibbe goed speelde tot ongeveer een meter of 20 van de goal van RKSVB. De dames van Ubachsberg hadden een ijzersterke laatste dame in het veld staan en daar hadden Elke Bekkers en Maud Van Den Heuvel geen antwoord op.

De eerste grote kans was toch voor Geuldal/Sibbe. Miryam Dijks draaide uitstekend weg bij haar directe tegenstander en zocht de achterlijn op. De voorzet schoof ongeveer 5 meter voor de goal langs maar niemand van Geuldal/Sibbe wist er een voet tegen aan te krijgen.

Na ongeveer 15 minuten schakelde de dames van RKSVB een tandje bij. Deze 4e klasser schroomde de fysieke duels niet en dekte kort op de man. RKSVB kreeg een overwicht op het veld maar wist dit niet om te zetten in grote kansen.  De wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van Geuldal/Sibbe maar tot in het strafschopgebied van Geuldal/Sibbe wisten de dames van RKSVB niet te komen. Enkele afstandsschoten werden goed gepakt door de sterk keepende Danielle Wouters.

Opvallend was dat de dames van Geuldal/Sibbe vooral tegen zichzelf begonnen te voetballen. Passes over korte afstanden kwamen niet aan en er werd teveel onnodig balverlies geleden.

Op slag van rust was het RKSVB wat de score wist te openen. Uit een corner werd er hard op doel geschoten. Danielle wist deze bal te keren maar kreeg hem niet uit het strafschopgebied. Speelster van RKSVB was er als de kippen

bij om de bal binnen te schieten. Ook deze bal zat Danielle weer aan maar helaas was het schot te hard. In deze situatie lieten de dames van Geuldal/Sibbe zich de kaas van het brood eten.

In de rust was er voldoende stof voor de trainer van Geuldal/Sibbe om zijn dames mee te geven. Conclusie van de trainer was dat de dames moesten gaan voetballen en zich niet laten afleiden door randzaken. In de rust werd Michelle Van Den Hove gewisseld voor Megan Bergmans.

De dames van Geuldal/Sibbe kwamen dan ook goed uit de startblokken en wisten voetballend de draad op te pakken. Helaas wisten de dames van Geuldal/Sibbe voorin geen vuist te maken. De wedstrijd werd in de 70e minuut opgeschrikt door een botsing tussen Maud van den Heuvel en een speelster van RKSVB. Beide dames gingen met het hoofd naar de bal. Maud kwam echter met haar hoofd tussen de bal en het hoofd van de tegenstander. Er moest een ambulance aan te pas komen en na onderzoeken in het ziekenhuis bleek Maud een zware hersenschudding te hebben. De laatste 20 minuten werden door de trainer van Geuldal/Sibbe gebruikt om alles of niets te gaan spelen. Er werd omgeschakeld naar een 4-3-3 systeem.

RKSVB raakte hierdoor verrast en het zorgde dan ook direct voor gevaar.  Veronica Hubens stoomde als rechtsbuiten op en leverde een perfecte voorzet af op Elke Bekkers. De keepster van RKSVB kwam echter goed uit en wist de bal net voor Elke weg te tikken. Kort na deze kans was het opnieuw Veronica Hubens die zich goed vrij speelde en alleen op de keeper afging. Helaas mikte Veronica net iets te hoog en ging de bal over. Door het aanvallende spel van Geuldal/Sibbe werd er achterin ook meer ruimte weggegeven. RKSVB wist nog twee keer vrij voor onze keepster Danielle te komen maar beide keren wist Danielle de bal te pakken. Geuldal/Sibbe speelde de laatste 20 minuten geweldig en had in deze fase zichzelf moeten belonen maar deed dit niet.

Het slotakkoord was nog voor RKSVB. In de laatste minuut kregen de dames van Ubachsberg een corner waar een verdediger van RKSVB per ongeluk tegen aan liep. Geheel onbedoeld en zonder dat ze het in de gaten had scoorde ze de 2-0. Na deze goal werd de wedstrijd direct afgefloten. Al met al hebben de dames van Geuldal/Sibbe een goede wedstrijd gespeeld. Dit soort wedstrijden zijn belangrijk in het leerproces en zullen ons alleen maar beter maken.

Volgende week moet er thuis gewonnen worden van GSV 28 om nog kans te maken op de volgende ronden van het bekertoernooi.

Foto’s ®Parkstadactueel/Lucho Carreno  Meer foto’s op deze link.