UOW ’02 wint met 3-1 van Sporting Sittard ‘13 en bekert verder!!!

In de 3e bekerwedstrijd moest UOW ’02 het opnemen tegen fusieclub en 4e klasser  uit Sittard.

UOW ’02 begon heel matig aan deze wedstrijd en in de 6e minuut kon spits Ashraf Ejjaki tussen een 5 tal spelers van UOW ’02 binnen de 16 m heel simpel de 0-1 scoren. Wie gedacht had dat UOW ’02 nu een tandje hoger ging spelen en sneller de bal liet rondgaan om uit de duels te blijven had het mis. Het bleef de hele 1e helft rommelig. Na 20 min werd de scorende spits van Sittard al vervangen en had de scheids ook een blessurebehandeling nodig! De enige grote kans voor UOW ’02 was in de 15e minuut toen Ronald Geuskens vrij kon inschieten, maar de bal werd door een verdediger van de doellijn gehaald. In de 38e min moest Sander Offermans geblesseerd uitvallen en werd vervangen door Dion Gubbels.  Ruststand 0-1.

Na rust werd het spel van UOW ’02 iets beter en werd de bal ook sneller gespeeld. Uit een goed opgebouwde aanval over rechts was een goede voorzet van Dion Gubbels de prima assist op de inlopende Edwin van Els .De kopbal van Edwin was goed voor de 1-1. Twee minuten later, weer een snelle aanval van UOW ’02 en de afvallende bal werd door Jelle Kösters van buiten de zestien direct met een harde volley in het net geknald: 2-1. De wedstrijd werd door de vele harde charges van de Sittard spelers in de laatste fase van de wedstrijd toch weer rommelig. Een overtreding van Keeper Kenny Eggen leverde nog een penalty op voor Sittard in 65e minuut. Kenny maakte zijn fout weer goed en wist de goed ingeschoten bal met een katachtige reactie te stoppen. Lars vd Elzen verving in de 62e min  de vandaag onopvallend spelende Dennis Systermans en in de eindfase kwam Jacky Wijnants nog in het team voor de moegestreden Jelle Kösters. In de 81e min gaf Jacky Wijnants nog een goede assist op Dion Gubbels die dit buitenkansje goed benutte:  3-1. Dit was ook de eindstand en UOW ’02 bereikt daarmee de 2e bekerronde.

Het spel zal in de competitie dienen te verbeteren en vooral de handelingssnelheid van diverse spelers moet een tandje hoger worden. Minder lange ballen en meer direct spel zal het team van UOW ’02 helpen om meer uit de duels te blijven en meer kansen te creëren, zeker tegen fel en hard ingrijpende verdedigers als vandaag. Ook het inspelen van de bal mag harder en veel meer over de grond. De trainers van UOW ’02 zullen hier de komende weken zeker aandacht aan besteden om de jonge garde voor te bereiden op de pittige duels in de 3e klasse. Succes met de start van de competitie.

Verslag: Bert Wassen UOW ‘02