Vrouwen 1 van schaesberg als groepswinnaar naar 2e ronde

Ondanks boerenkoolvoetbal, ook wel hotseknotsbegonia voetbal genoemd, hebben de vrouwen van Schaesberg de 2e ronde van de beker bereikt.

Door de prachtige thuisoverwinning vorige week tegen OVCS volstond zelfs een kleine nederlaag om door te kunnen gaan.

Echter voor een nederlaag gaan onze vrouwen niet op pad en dus ging men ook in Montfort op zoek naar de overwinning. Maar het werd een lastige wedstrijd of liever gezegd een lastige eerste helft. SNA/MBC/EVV speelden met veel strijd en veel passie en wilde over het hele veld wel de duels uitvechten (soms iets te letterlijk).

Gevolg: veel wilde ballen, weinig verzorgd voetbal van beide kanten. Schaesberg liet zich meeslepen in het spel van de tegenstander. Dus: slordigheid troef. De passie van de  tegenstander leverde in de beginfase enkele hoekschoppen op waar er zelfs een van op de paal werd gekopt. Dit was een waarschuwing, al bleef het daar ook wel bij. Veel meer kon SNA ook niet afdwingen.  Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af.  Schaesberg had voortdurend haar middenvelders vrij maar kon deze door de onzorgvuldige passing niet of zelden vinden. En omdat ook de voorhoede de bal niet lang genoeg kon vasthouden ging het spel op en neer.  Schaesberg kreeg vooral vanuit de tweede lijn enkele kansen.

Na rust was er een ander spelbeeld te zien. Schaesberg ging steeds rustiger voetballen en liet de bal het werk doen en SNA kon het looptempo en de druk die men in de eerste helft had gegeven niet volhouden.

Een slordige pass in de opbouw werd door Lois Crijns onderschept en de bal ging met een boogje over de keepster: 0-1.  Niet heel veel later was het opnieuw Lois die nu vanaf de andere kant de bal van een wat verdere afstand over de keepster in het doel schoot: 0-2.  Wedstrijd was gelopen. En kwam SNA er nog eens uit of dreigde men gevaarlijk te worden dan was het Kim Zahn die met enkele voortreffelijke ingrepen erger voorkwam.

Uiteindelijk was het de ingevallen Melanie die nog twee keer raak schoot en zo de eindstand van 0-4 liet aantekenen.

Acht doelpunten gemaakt en een tegen in deze bekerpoule die vooraf toch zeker als lastig was ingeschat: prima gedaan!  Op naar de tweede ronde. Kijken wie onze tegenstander wordt.

Volgende week start de competitie met een uitwedstrijd in Deurne. We zijn benieuwd.