Bekkerveld2 en Udi2 houden elkaar in evenwicht

Vandaag 24 september begint dan toch eindelijk het echte werk voor Bekkerveld2. En ook nog eens direct tegen de kampioen van het afgelopen seizoen, de reserves van Udi’19. De drie voorgaande seizoenen wist Bekkerveld2 de gasten telkens op een nederlaag in Heerlen te trakteren. Vandaag begint de thuisclub echter slecht aan de wedstrijd. Binnen een kwartier weet Udi2 twee maal te scoren. Eerst door Tim Hoefs in minuut 6 en via een eigen doelpunt van Bekkerveld2 na 14 minuten. Het spel is aan beide kanten matig. En dat zal gedurende de volle 90 minuten niet anders zijn. Maar Udi2 is net wat gewiekster en alerter in deze fase. Na 28 minuten scoort Bekkerveld2 de aansluitingstreffer. Nota bene nadat Udi2 een vrije trap mag nemen diep op de helft van Bekkerveld2. Maar de counter via Sjoerd Pellegrom is razendsnel en Sil Lardinois hoeft diens perfecte voorzet maar binnen te tikken.

De tweede helft is lang in evenwicht. Zonder dat één van beide ploegen grote kansen creëert. Naast het niet al te beste spel dat door beide ploegen op de mat wordt gelegd is ook het vlaggedrag van de assistent grensrechter van Udi2 een dissonant in deze verder uiterst sportieve wedstrijd. Met name in minuut 71 als de doorgebroken Lardinois zijn tegenspeler op snelheid klopt, Udi2 keeper Nick van der Horst uitspeelt en de gelijkmaker gaat scoren. Scheidsrechter Billekens laat zich echter foppen door zijn assistent en fluit Lardinois volkomen ten onrechte terug. Helaas voor Udi2 wordt deze vlagactie een boomerang die in het gezicht van de eigen ploeg ontploft. Want in minuut 87, als de vlag wel terecht omhoog gaat, denkt de arbiter ‘Mij fop je niet meer vriend’ en laat nu ten onrechte de aanval van Bekkerveld2 wel doorgaan. Gevolg is dat van der Horst nu niets anders meer kan doen dan Lars Vincken in zijn eigen 16 meter onderuit halen. De straf is navenant: penalty en rood voor van der Horst. De strafschop wordt, met een veldspeler in doel, namens Bekkerveld2 beheerst benut door Sil Lardinois. Die daarmee de eindstand op 2-2 bepaalt.