Hoofdmenu

VOORUITBLIK SEIZOEN 2017/2018 1 STE ELFTAL WDZ

Parkstadactueel vroeg aan René Kupper om voor ons vooruit te blikken op het komend voetbal seizoen van zijn 1ste elftal WDZ.

Is de selectie veranderd i.v.m. vorig seizoen? Nee, de selectie is nagenoeg intact gebleven. Er is één speler bij gekomen en een speler vertrokken. We gaan dit seizoen met een gelijke selectie beginnen. Wel twee nieuwe trainers voor de groep. Hoop dat dit een goed effect zal opleveren voor de hele groep. Een hele goede groep met veel kwaliteit en vriendschap. Een goede mentaliteit die ik op de trainingen en wedstrijden al terug zie.  Verheug me om samen met de gehele staf met deze groep te werken.

Hoe is de voorbereiding verlopen? Helaas hebben we last gehad van enkele vervelende blessures. Toch is de groep goed gemotiveerd ondanks verschillende resultaten. Een en twee hebben een goede voorbereiding gehad. Er zit een groei in en we zetten goede stappen in de goede richting.

Hoe schat u de sterkte in van de tegenstanders in de competitie van dit seizoen? We krijgen hele sterke tegenstanders dit seizoen. Het zal een spannende competitie vormen. RKHBS, Voerendaal zullen het goed gaan doen. Zwart-wit’19 doet het de laatste jaren ook steeds goed. Ook Wijnandia vanuit de andere vierde klasse er bij gekomen heeft een goede selectie die ook goed versterkt is. KVC Oranje heeft ook een goede brede groep. Gepromoveerd en daarbij hele goede versterkingen maken KVC een kandidaat voor de bovenste plekken. Brunssum kan zeker gaan verrassen. Na promotie en versterking van hun selectie.

Wie verwacht u dat er voor de prijzen gaat strijden? Ik denk dat RKHBS, Voerendaal, KVC Oranje en Wijnandia dit jaar om het kampioenschap zullen gaan strijden. Ik hoop natuurkijk dat RKVV WDZ een mooie rol kan spelen in deze strijd.

Waar verwacht/hoopt u dat uw eigen team zal eindigen aan het einde van de competitie? We heb als doelstelling om het beter te doen dan afgelopen seizoen. Dat is een reëele doelstelling waar we zeker voor zullen gaan strijden. Dus dan zullen we bij de eerste vijf moeten gaan eindigen. Ik hoop wel dat we dat met een fitte selectie kunnen doen. Je weet nooit welke obstakels je tijdens het seizoen zal tegen komen.

Wilt u er zelf nog iets toevoegen op dit interview? Ik wil je bedanken voor dit interview. Iedere trainer en vereniging een heel sportief, succesvol en plezierig seizoen 2017/2018 wensen. Ook de scheidsrechters wens ik een leuk en sportief seizoen toe. Zonder hen kunnen wij onze hobby niet uitvoeren.

Laten we met z’n allen zorgen dat de sportiviteit en plezier in het spelletje voetbal goed behouden blijft.

Foto:©Parkstadactueel/Tom de Cock