FC Hoensbroek 1- Bekkerveld 1: 1-1(1-0)

Scoreverloop: 40e min. 1-0 Robert Velraeds en 67e min. 1-1 Demsey Dowson.

FC Hoensbroek heeft zich zeer verdienstelijk gepresenteerd als debutant in de 1e klasse. Tegen 1 van de titelkandidaten werd er knap gelijkgespeeld met 1-1.

De thuisploeg begon scherp en gretig aan de wedstrijd, waardoor Bekkerveld maar moeizaam in de wedstrijd kwam. Zo kwamen de gasten na ruim 10 minuten spelen goed weg, toen Swen Cornelissen een teenlengte tekort kwam om de 1-0 binnen te tikken na een voorzet van Robert Velraeds. Aan de andere kant keerde Hoensbroek-goalie Kay van Eijk een verraderlijk schot van Thijmen van Iersel zeer attent. De gastenploeg onder leiding van oud-assistent bondscoach Voorn had dan wel een optisch veldoverwicht, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Het was zelfs promovendus FC Hoensbroek, dat vlak voor de thee brutaal de leiding nam. Een prima aanval via Robin Faassen bracht de bal uiteindelijk bij Robert Velreads, die vervolgens met een prachtige uithaal doelman Rick Klyn van Bekkerveld kansloos liet: 1-0. Een paar minuten later had zomaar ook de 1-1 op het scorebord kunnen staan. Maar met een ultieme sliding voorkwam Hoensbroek-aanvaller Swen Cornelissen de bijna 1-1 van Demsey Dowson.

Onmiddellijk na de pauze verzuimde FC Hoensbroek  op een 2-0 voorsprong te komen. Randy Queadackers schoot vanuit de draai slechts naast en zag daarbij de geheel vrijstaande Robin Faassen over het hoofd.  Hierna waren het de gasten uit Heerlen, die steeds meer het initiatief naar zich toetrokken en FC Hoensbroek steeds verder terugdrongen. Zo leek Bekkerveld op gelijke hoogte te komen, maar zag spits Yarin Meessen zijn doelpunt voor vermeend buitenspel afgekeurd worden. Halverwege de 2e helft was de gelijkmaker toch een feit. Via een kluts bal was het Demsey Dowson, die ietwat gelukkig voor de 1-1 zorgde. Bekkerveld voerde nu het tempo nog verder op en ging op zoek naar de overwinning. Zo was doelpuntenmaker Dowson nog tweemaal dicht bij een treffer , maar troffen zijn kopballen geen doel. Met nog iets minder dan een kwartier op de klok kwam FC Hoensbroek opeens met 10 man te staan. Na en lichte natrappende beweging kon Elko Doven voortijdig de douche gaan opzoeken. Maar FC Hoensbroek bleef ondanks de numerieke minderheid knap op de been en sleepte er een zwaarbevochten punt mee binnen.

FC Hoensbroek-trainer Roger André vond dat zijn ploeg een geslaagd debuut had gemaakt. We wisten, dat wij met Bekkerveld een prima ploeg zouden treffen. We kenden een wisselvallige voorbereiding en wisten niet precies waar we stonden. Met dit resultaat kan ik prima leven en geeft dit heel veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Collega-trainer Coocky Voorn van Bekerveld was vanzelfsprekend niet tevreden met het schamele puntje. We hadden grotendeels van de wedstrijd het heft in handen, maar konden de Hoensbroek-muur maar niet slechten. Desondanks hadden wij met 3 punten naar huis moeten gaan, doelende op het afgekeurde doelpunt van Yarin Meessen.