Hoofdmenu

Vooruitblik op seizoen 2017/2018 1ste elftal RKSV Groenester

Parkstad Actueel vroeg Maurice Verbunt om voor ons vooruit te blikken op komend seizoen met zijn 1ste elftal RKSV Groenester.

Is de selectie veranderd in vergelijking met vorig seizoen? De selectie is voor 90 % hetzelfde gebleven alleen in de breedte zijn we sterker geworden. De selectie van vorig jaar was erg krap en hebben gezocht naar jongens die een meerwaarde zouden kunnen zijn en paste binnen de huidige groep. Hierdoor kunnen we momenteel iets makkelijker blessures en eventuele schorsingen opvangen.

Hoe is de voorbereiding verlopen? We hebben een wisselende voorbereiding gehad, waarin we goede en minder goede wedstrijden hebben gespeeld. De start van de competitie was daarentegen wel goed. Alleen jammer dat we tegen Meerssen niet onze goede start een vervolg konden geven. Maar uit 4 wedstrijden 9 punten is nog steeds vrij aardig.

Hoe schat u de sterkte in van de tegenstanders in de competitie van dit seizoen? In de hoofdklasse kunnen wij nooit spreken over mindere tegenstanders. Zeker wij in het zuiden hebben het steeds lastiger om aan te sluiten bij de ploegen boven de rivieren. Daarnaast is het lastig in te schatten wat de sterkte van tegenstanders is omdat er 6 nieuwe ploegen in de competitie spelen.

Wie verwacht u dat er dat er voor de prijzen gaat strijden? Hierbij denk ik zeker aan UDI’19 vorig jaar nog uitkomend in de derde divisie. Maar ook Halsteren, Vlissingen, Goes en OSS’20 hebben zich aardig versterkt. Daarnaast zal er ook rekening moeten worden gehouden met jong den Bosch.

Waar verwacht/hoopt u dat uw eigen team zal eindigen aan het einde van de competitie? Voor ons is het belangrijk om ons op een goede manier te kunnen handhaven. Met een stuk meer rust dan de afgelopen jaren. Niet dat we ons in de laatste wedstrijden nog op glad ijs bevinden.

Foto:©Parkstadactueel/Tom de Cock(Volgend nieuwsbericht) »