Hoofdmenu

V.V. Schaesberg vrouwen 1 goed gestart bij hun comeback in de 3de klasse

Bij hun comeback in de 3e klasse hebben de vrouwen van Schaesberg hun eerste drie punten binnen gehaald.

Het was een zwaar bevochten zege in de uitwedstrijd bij  ZSV(Deurne) die alle kanten op had kunnen gaan maar uiteindelijk in Schaesbergs voordeel werd beslist.

Het begin van de wedstrijd was nerveus: de zwart hemden moesten hun handelingssnelheid aanpassen want de tegenstander zat er kort op. Een fysiek sterke tegenstander die ook nog eens heel taai bleek te zijn gedurende de wedstrijd.  Met name het middenveld van de tegenpartij was erg sterk. Fysiek maar zeker ook voetballend. Maar na deze beginfase kreeg Schaesberg de zaken beter onder controle en zakte het offensief van de tegenpartij weg. Schaesberg werd sterker zonder dat je kon spreken dat een van beide ploegen nu een overwicht had. Daarvoor waren ze teveel aan elkaar gewaagd.

Het spel golfde dan ook op en neer.  Waarbij Schaesberg probeerde te  voetballen maar men mede onder druk toch slordig was in de passing waardoor er vaak hard gewerkt moest worden om de ballen terug te krijgen.  ZSV was vooral gevaarlijk via crossballen over de lengte van het veld heen richting hun voorhoede.  Waarbij men vooral in de diepte hun linksbuiten wilde wegsturen.

Deze had het echter niet getroffen want zij vond  keer op keer Nadine op haar weg.  En mochten er ballen doorheen komen dan sloot Danni de “deur”. Grote kansen waren er voor beide ploegen in deze eerste helft niet echt.  Melanie was een keer dichtbij. Een hoekschop zorgde voor flink veel gevaar in het geel zwarte 16m gebied maar een score leverde dit niet op.  De rust kwam dan ook met 0-0.

Na rust kwam Schaesberg redelijk snel op voorsprong. Lois schoot vanaf een meter op 20 op doel en haar bal zeilde over de keepster in het doel: 0-1. Maar deze score bleef niet heel lang op het bord staan. Een vrije trap voor ZSV werd hoog in het Schaesbergse 16m gebied gebracht.  En daar werd niet goed gereageerd. Er werd eerst naar elkaar gekeken, toen half gekopt en uiteindelijk lag de bal in het netje: 1-1. Een terechte stand maar voor Schaesberg wel zuur dat het op een dergelijke knullige manier gebeurde.

ZSV was nu toch wel de bovenliggende partij mede door het fysieke drong men Schaesberg achteruit.  Maus redde prachtig op een ver afstandsschot over de grond.  Het werd steeds meer een slijtageslag ook mede door het mooie weer en de daarbij horende temperatuur.  Met nog 15 min op de klok was er een diepe bal op rechts waar Melanie in geloofde. Zij troefde haar tegenstander af en sneed het 16m gebied in.  Voor het doel behield ze onder druk van twee tegenstander en de keepster het overzicht en schoof de bal opzij naar Marjolein die de bal rustig in het lege doel schoof: 1-2.

Dit was het teken voor ZSV om nog meer druk te maken richting het doel van Schaesberg.  En ondanks dat de zwarthemden heel hard werkten, kon men niet voorkomen dat  er toch nog kansen voor ZSV kwamen. Zo redde Maus 2x katachtig op een inzet van dichtbij.  Uiteindelijk trok de ploeg de overwinning over de streep.

Tegenvaller in deze was dat vlak voor het einde van wedstrijd een Schaesbergse speelster ernstig geblesseerd raakte.  Zij moest per ambulance naar het ziekenhuis waar een kuit- en scheenbeenbreuk werd geconstateerd. Sterkte! Ook dank aan de mensen van ZSV die heel kundig en goed met onze speelster in die situatie omgingen. Hiervoor onze dank.

En tot slot nog dank aan begeleidster Joyce die samen met deze speelster naar het Ziekenhuis van Helmond ging en pas richting huis ging toen alles geregeld was. TOP!

Archieffoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno