RKSVB VR1 won deze wedstrijd met moeite, maar de eerste drie punten zijn binnen.

Op deze heerlijke zonnige dag staan alle 22 spelers van RKHBS en RKSVB op het veld. De wedstrijd is een half uur vervroegd waardoor menig persoon te laat kwam. Al vroeg in de wedstrijd laat RKSVB zien dat ze niet voor niks gekomen zijn. Na een ingooi van de tegenstander komt de bal bij Nena die vervolgens goed kijkt en ervoor zorgt dat de bal voor de goal komt. Daar komt Kenia ingelopen en schiet de bal snoeihard in de rechter bovenhoek. 0-1 voor RKSVB.

Het spel gaat op en neer maar toch is het RKSVB die de overhand heeft. Na ongeveer 20 minuten is het Britt haar beurt om de bal voor te geven. De bal komt tussen 2 spelers in en uiteindelijk is het Janine die de bal langs de keeper in het netje schuift. 0-2 voor RKSVB. Hierna gaat het echt op en neer, beide ploegen creëren kansen en beide ploegen laten het na om de bal in het doel te schieten. Door een slecht gecommuniceerde vrije trap van RKSVB komt de bal terecht in de voeten van iemand van RKHBS. Hierdoor is Michel ‘genoodzaakt’ om een overtreding te maken. Met het gevolg nadien. Michel krijgt geel en moet er 10 minuten uit (wat overigens een stomme regel is KNVB!). Hier maakt RKHBS natuurlijk gebruik van.

Ze zetten RKSVB onder druk en voeren het tempo een beetje op. De 1-2 kon dus ook niet uitblijven. Over de rechter flank wordt een bal diep gegeven. Deze wordt vervolgens strak voor de goal langs geplaatst waar de linksvoor van RKHBS alle ruimte krijgt om te scoren. Na de rust staan beide teams weer met 11 man op het veld. Toch is het RKHBS die de overhand neemt. Er worden veel kansen gecreëerd (ook cadeautjes van RKSVB), maar deze worden vervolgens voorlangs of over de goal heen geschoten. RKSVB mag hun keeper ook wel bedanken, die heeft een paar mooie reddingen verricht. Verder is er in de tweede helft niet veel meer gebeurt. RKHBS was de tweede helft beter, maar vergeet zichzelf te belonen met een goaltje.

Dit kan natuurijk ook aan de puike verdediging liggen van RKSVB, waaronder Merel die als man of the match wordt benoemd! De wedstrijd werd geleid door een KNVB scheidsrechter. Helaas was dit niet de beste scheidsrechter.. Met voetbal mag je natuurlijk vaker de bal met de handen raken en is de ingooi voor jou zelf als je de bal over de zijlijn schiet. Daarnaast had deze scheids zo een goede ogen dat hij geen grensrechter nodig had.

De grens aan de kant van RKSVB werd dus totaal genegeerd, wat enige ergernissen opwekten langs de kant en in het veld. Na 52 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft kwam de scheids erachter dat RKHBS niet meer ging scoren en dat dames ook maar 45 minuten voetballen. De scheidsrechter floot eindelijk af. RKSVB won deze wedstrijd met moeite, maar de eerste drie punten zijn binnen.