Hoofdmenu

11 november: Poppy Day op Britse Begraafplaats

 

 

 

Op zaterdag 11 november 2017 vindt op de Britse oorlogsbegraafplaats in Brunssum een herdenking plaats, Remembrance Day (‘Poppy Day’). Eregast is majoor Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde.

 

 

 

Het British War Cemetery in Brunssum is met 328 graven één van de grootste Britse oorlogsbegraafplaatsen in Limburg. Sinds vele jaren worden hier op 11 november de slachtoffers herdacht van de Eerste Wereldoorlog, de ‘Great War’, maar ook de slachtoffers van alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien.

De Poppy Day-viering op zaterdag 11 november 2017 begint om 11 uur.

Majoor Kroon zal, samen met burgemeester Luc Winants en Air Commodore Andy Huggett van JFC headquarters Brunssum, aan het eind van de plechtigheid een herdenkingsmonument onthullen: een zwerfkei met daarop een speciale plaquette.

De begraafplaats is gelegen aan de Heufstraat in Brunssum. Zie ook www.warcemetery.nl .

Bron en foto: gemeente Brunssum« (Vorig nieuwsbericht)