Hoofdmenu

Koempelcup Kerkrade

Afgelopen woensdag 8 november vond de derde editie van de Koempelcup plaats: een voetbal- en spellencircuit met als thema’s Fairplay en Respect.
De Koempelcup is een initiatief van Roda JC Midden in de Maatschappij in samenwerking met de gemeente, het bedrijf Berner, voetbalvereniging LHC, RKTSV en KVC Oranje en Fontys Sporthogeschool.

Dit jaar vond de Koempelcup plaats bij het sportcomplex van LHC in Eygelshoven. Van 14.00 uur tot 17.00 uur hebben ongeveer 175 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar in teamverband een spellencircuit afgelegd.
De teams werden gecoacht door spelers van Roda JC Kerkrade die aandacht besteden aan de sportieve prestatie maar ook aan de betekenis van winnen en verliezen. Ook was de gehele Roda JC selectie aanwezig en bestond de mogelijkheid de spelersbus van Roda JC te bekijken.

De Koempelcup staat voor ontmoeting, verbinding en trots zijn op je eigen wijk/buurt. Deelnemende teams konden extra punten verdienen door vooraf een maatschappelijke buurtbijdrage te verrichten zoals een bezoek aan het verzorgingstehuis Firenschat of het opruimen van de begraafplaats in Eygelshoven.

Een vertegenwoordiger van de firma Berner overhandigde een cheque ter waarde van € 6000 aan wethouder Jo Schlangen. Deze cheque is bestemd voor Roda JC Midden in de Maatschappij.

Bron en foto: gemeente Kerkrade