Op zondag 12 november mochten de dames van Geuldal/Sibbe eindelijk weer een wedstrijd spelen. Na een vrij weekend werden de wedstrijden tegen WDZ, Mechelen en Geusselt sport afgelast. De dames waren dan ook gemotiveerd tot op het bot!

De trainers Abby en Leo konden beschikken over een vrijwel complete selectie. Deze week was het nog niet noodzakelijk keuzes te maken met netrekking tot wie er wel en niet mee konden naar de wedstrijd maar dat zit er binnenkort wel aan te komen. Natalie Nobbe, Cindy Thewissen, Myrthe Peerboom en Jamie De Groof staan op het punt om terug te keren van blessures. Dit brengt het aantal fitte dames op 21!! Pascalle Willems is de enige dame die nog langer zal moeten herstellen van blessureleed.

De opstelling was als volgt: Danielle Wouters op doel. De verdediging bestond uit Anouk Thewissen, Emmy Janssen, Miryam Dijks en Veronique Van Den Hove. Op het middenveld speelde Iris Claessens, Roosje Prickarts, Maud Braam en Veronica Hubens. Het aanvalskoppel bestond uit Laura Roocxk en Lisa Janssen. De selectie werd compleet gemaakt door Ling-Xu Monsuwe, de zusjes Gorgi en Elke Bekkers, Michelle Van Den Hove en Megan Berghmans. Natalie Nobbe was onze vlagger.

De dames van Geuldal/Sibbe begonnen direct sterk aan de wedstrijd. De opdracht om vanaf de eerste minuut het gras op te vreten werd goed uitgevoerd, de dames knokte voor elke bal en vooral het sterk bezette middenveld van Geuldal/Sibbe zorgde ervoor dat de bal vaak lang in de ploeg bleef en dat er goed werd gevoetbald.

In de 10e minuut resulteerde dit in de eerste goede kans. Maud Braam wist Veronica Hubens met een prachtige steekbal vrij te spelen. Veronica zocht de linksback op en passeerde deze op prachtige wijze. De voorzet op Lisa was op maat. Helaas wist Lisa deze niet te promoveren tot doelpunt en bleef het 0-0.

In de 35e minuut was het weer Maud die Veronica diep stuurde. Veronica ging samen met Lisa op de keeper van Sint Geertruidse boys af en had oog voor de goed meegelopen Lisa Janssen. De pass op Lisa was echter iets te scherp waardoor Lisa besloot de bal terug te leggen op Veronica terwijl deze daar niet meer op rekende. Zo werd er in de eerste helft niet gescoord. De dames van Geuldal/Sibbe kwamen de eerste helft niet in de problemen. Dit kwam doordat de dames in de verdediging goed in hun positie bleven spelen. Daarnaast werd er ijzersterk verdedigd en werd werkelijk elk duel gewonnen. Aan het einde van de eerste helft werden de goed spelende Laura Roocxk en Miryam Dijks gewisseld voor Elke en Gorgi Bekkers.

In de rust kregen de aanvallers mee om de ballen op doel rustig in de hoeken te plaatsen of de keepster te omspelen bij een 1 op 1 situatie. De keepster van de tegenstander was namelijk niet onder de indruk van harde ballen geplaatst in het midden van het doel.

De tweede helft begon met een hachelijk moment voor het doel van onze keepster Danielle Wouters. Een hoekschop werd niet goed verwerkt en bleef op 5 meter voor het doel liggen. De dames van Sint Geertruid kregen de bal echter niet in het doel. Direct hierop voerde de dames van Geuldal/Sibbe een aanval uit het boekje uit. Danielle Wouters schoot de bal naar Anouk Thewissen. Anouk kaatste deze terug op Danielle die de goed vrijgelopen Maud aanspeelde. Maud opende razendsnel en had met een briljante steekbal oog voor de diepgaande Veronica. Veronica faalde niet oog in oog met de keepster en schoof de bal beheerst binnen. 1-0 in de 55e minuut voor de dames van Geuldal/Sibbe!!

Hierna was het de beurt aan Elke Bekkers om te scoren. Lisa Janssen jaagde goed door op de defensie van Geertruids Boys en wist zo de bal bij Elke te krijgen. Elke zag vanaf de middenlijn dat de keepster van de tegenstander te ver uit haar goal stond. Met brutaliteit schoot Elke Bekkers de bal van ongeveer 45 meter over de keeper in de goal. Zo stond het in de 65e minuut 2-0 na deze wereldgoal van Elke.

Na de 2-0 werd de aanvoerder Veronica Hubens gewisseld voor Megan Berghmans. Veronica had last van haar knie en droeg de aanvoerdersband over aan de uitstekend spelende Roosje Prickarts.

In de 80e minuut was het slotakkoord voor Lisa Janssen. Maud Braam kreeg op het middenveld de bal. Maud heeft niet alleen de lengte van Wesley Sneijder maar ook de passes van haar doen je soms denken dat je naar Wesley Sneijder staat te kijken in zijn goede oude tijd. Ook nu weer stuurde Maud Lisa Janssen weg met een perfecte steekbal tussen twee verdedigers door. Lisa had goed geluisterd naar haar trainers en omspeelde op nette wijze de keepster. Hierna schoof ze de bal zeer beheerst in het doel. Lisa maakte zo al haar 12e doelpunt van het seizoen!!. 3-0 voor Geuldal/Sibbe

Direct hierop wisselde de trainer nog twee keer. De zeer sterk spelende maar moegestreden Anouk Thewissen werd gewisseld voor Michelle Van den Hove. Ling-Xu Monsuwe mocht Lisa Janssen aflossen in de spits. Aan het einde van de wedstrijd kregen de dames van Geuldal/Sibbe nog een aantal kansen maar wisten deze helaas niet meer te verzilveren. De dames van Geertruidse boys kwamen niet verder dan een paar afstandsschoten die de uitstekend keepende Danielle Wouters onschadelijk maakte. Zo wisten de dames de derde keer te winnen dit seizoen en staan ze na 4 wedstrijden op het mooie aantal van 10 punten!