Hoofdmenu

Eerste Urgent Run van Nederland op World Toilet Day in Kerkrade

Op zondag 19 november vindt in Kerkrade de eerste Urgent Run van Nederland plaats. De Urgent Run is een wereldwijd georganiseerd evenement waarmee aandacht wordt gevraagd voor het gebrek aan hygiënisch en veilig sanitair voor miljarden mensen ter wereld.

Cube design museum heeft in samenwerking met atletiekvereniging Achilles-Top twee routes door Kerkrade uitgezet. Er is een route van 1 kilometer voor kids. Deze start om 11.00 uur voor kinderen t/m 11 jaar en om 11.30 uur voor kinderen van 12 t/m 16 jaar. De route van 3 kilometer is voor iedereen vanaf 17 jaar. Deze start om 12.00 uur voor recreanten. Om 13.00 uur start een Clowns Run voor verklede hardlopers en om 14.00 uur een Business Run voor bedrijventeams.

De runs starten bij Cube design museum op het Museumplein in Kerkrade, waar ook spellen en workshops met een knipoog naar toiletten te doen zijn. Deelname aan de Urgent Run kost in de voorinschrijving € 9,- p.p. voor 17 jaar en ouder en € 5,- p.p. voor kinderen t/m 16 jaar. Bij inschrijven op de dag zelf komt daar € 1,- p.p. bij. De opbrengst van de Run gaat naar de World Toilet Organization.

Wereldwijd heeft 1 op de 3 mensen geen toegang tot adequate sanitaire voorzieningen met alle gevolgen van dien. Dagelijks overlijden bijna 1000 kinderen onder de vijf jaar aan de gevolgen van het gebrek aan goed sanitair. In 2013 hebben de VN daarom 19 november officieel uitgeroepen tot World Toilet Day. Meer informatie over de Urgent Run en het inschrijven is te vinden op www.cubedesignmuseum.nl

Bron en foto: gemeente Kerkrade(Volgend nieuwsbericht) »