Hoofdmenu

Heropening skatehal The Promise

Skatehal The Promise gaat op zaterdag 18 november om 13.00 uur weer open voor publiek. De hal was de afgelopen weken gesloten om een aantal verbeteringen aan te brengen. Dit was nodig omdat de gemeente de huur van The Promise heeft verlengd tot 1 januari 2020.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente de mogelijkheden onderzocht om een indoor skatehal te vestigen in het centrum van de stad. Op dit moment is dat echter niet mogelijk omdat er bij het bestaande vastgoed geen locatie zit, die geschikt en betaalbaar te maken is. Om die reden is besloten de huur van de bestaande skatehal te verlengen.

Mural
De laatste weken is -met ondersteuning van bezoekers, ouders en bedrijven- hard gewerkt om de faciliteiten in de skatehal te verbeteren. Zo zijn op wens van de gebruikers verschillende obstakels in de baan aangepast en is de ontmoetingsruimte verbeterd. De kunstenaars van het Heerlense graffiti museum ‘Megapool Hall of Fame’ hebben een toepasselijke mural gemaakt.
De dienstverlening wordt ook aangepast. Zo is het binnenkort mogelijk om BMX-fietsen, skateboards, stepjes en beschermingsmateriaal te huren door de (startende) freestyle sporters.

Impuls
Wethouder Martin de Beer is blij dat de huur met twee jaar is verlengd en dat de hal een upgrade heeft gehad. “We verwachten dat we hiermee de freestyle sports een impuls geven. Skatehal The Promise is een waardevolle indoor sportaccommodatie voor freestyle sporters uit Heerlen en de regio. Het draagt bij aan talentontwikkeling.”

Bron: gemeente Heerlen

Archieffoto:©Parkstadactueel/Tom de Cock