Hoofdmenu

Openbaar (Invaliden)toilet in het centrum van Kerkrade

In het centrum van Kerkrade kunt u al een sinds een aantal jaar gebruik maken van een openbaar invalidentoilet. Het toilet is voor iedereen toegankelijk, maar is speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers.

Soort toilet

Het toilet is een mindervaliden toilet en voldoet aan de eisen die daaraan worden gesteld. Verder heeft het toilet veel eigentijds vernuft en is van alle gemakken voorzien. Zo gaat het openen van alle deuren automatisch en is binnen 30 seconden nadat een bezoeker het toilet heeft verlaten de wc inclusief vloer met water gereinigd en met warme lucht gedroogd. De kosten voor het gebruik van het toilet bedragen € 0,50. Via een modem worden calamiteiten gemeld en storingen op afstand verholpen. De handwasgelegenheid is volledig afgestemd op rolstoelgebruikers. Men dient alleen de handen onder de uitloop te houden. Het systeem geeft dan automatisch zeep, water en tenslotte warme lucht.

Het toilet in het centrum van Kerkrade is gelegen in de Marktstraat, tussen het Activerium en de lunchroom Kooiker. Tijdens evenementen kan van het toilet gebruik worden gemaakt.

Bron en foto: gemeente Kerkrade