Hoofdmenu

VC Landgraaf DS 1 pakt zege op Brabantse tegenstander

Gisteren speelden wij tegen Achilles DS 1 uit Beugen. Een belangrijke wedstrijd aangezien de tegenstander een aantal plekjes boven ons op ranglijst stonden. Kosten wat het kost wilden we de punten in Landgraaf houden.

We begonnen aan de eerste set. Al vanaf punt 1 was duidelijk dat de focus aanwezig was. Minimale fouten en agressie in de aanval was duidelijk. We gaven Achilles niet de kans om in de wedstrijd te komen. De eerste set wonnen we met 25-21. Het eerste punt is binnen! Door naar de volgende set! Nieuwe concentratie en vanaf punt 1 weer alles geven. Helaas slopen toch de foutjes in de set. Met een 24-18 achterstand zijn we nog knap kunnen terugkomen tot 24-23. Maar helaas trokken wij aan het kortste eind en gaven we set nipt weg.

Dan de derde set. De comeback van set 2 gaf ons veel zelfvertrouwen. En dit lieten we merken ook! Achilles stond compleet onder druk en maakten zelf veel fouten. Aan onze kant waren de foutjes weer bijna niet aanwezig. Hoewel het 20-4 stond zijn zij toch nog terug gekomen tot 25-13. En het vertrouwen bleef ook aanwezig in de vierde set. In de laatste set werd Achilles iets meer wakker. De aanval van de tegenstander werd beter en de set liep gelijk op. Een 5e set, daar gaan we niet voor! Dus betekende het dat we nog 1 set alles maar dan ook echt alles moeten geven om de 4 punten in Landgraaf te behouden. Na hard werken en een goed teamwork haalden we de set binnen met 25-20!

De 4 punten zijn in Landgraaf gebleven en het verschil in punten met de nummer 4 is nog maar 2! Dit moesten we natuurlijk even vieren met pizza’s en een avondje stappen in Valkenburg!

Volgende week zijn wij in Tilburg voor de wedstrijd tegen de nummer 1 in de ranglijst! Dat beloofd wat!!

Tekst: Melissa Eggen / VC Landgraaf dames 1

Foto:©Parkstadactueel/Tom de Cock« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »