DAMES GEULDAL/SIBBE STAAN WEER MET BEIDE BENEN OP DE GROND

Op 19 november mochten de dames van Geuldal/Sibbe voor de uitwedstrijd tegen RKHSV afrijzen naar Maastricht.

Dat de tegenstander het damesvoetbal belangrijk vindt blijkt wel uit het feit dat ongeveer een op de vijf leden van de club vrouw is. RKHSV heeft dan ook naast een eerste dames team nog een drietal meisjeselftallen, te weten meisjes onder 15, 17 en 19!! Gek genoeg kon RKHSV voor aanvang van de wedstrijd tegen de dames van Geuldal/Sibbe desondanks maar 11 dames op het wedstrijdformulier te zetten.

De selectie van Geuldal/Sibbe was ook mager te noemen, door onder andere werk en een aantal blessures telde de selectie van Geuldal/Sibbe ook maar 13 dames.   De opstelling was als volgt: Op doel stond Esther Treijtel. De verdediging bestond uit Veronique Van Den Hove, Iris Claessens, Emmy Janssen en Miryam Dijks. Op het middenveld stonden Roosje Prickarts, Maud Braam, Veronica Hubens en Michelle Van Den Hove. Het spitsenkoppel was Lisa Janssen en Elke Bekkers.

De dames van Geuldal/Sibbe begonnen zwak op het moeilijk te bespelen veld. Het spel golfde in de openingsfase op en neer. RKHSV combineerde goed en dekte onze aanvallers kort. De dames van Geuldal/Sibbe hadden hier geen antwoord op. Bij balbezit bleven dames van Geuldal/Sibbe liepen zich niet goed vrij waardoor het spel niet goed op gang kwam. De strategie die voorafgaand aan de wedstrijd was besproken werd niet voldoende uitgevoerd waardoor de dames vrij snel in moeilijkheden kwamen.  In de 15e minuut kon een schot van de spits van RKHSV niet tegengehouden worden en ging de bal er bij de eerste paal in. Zo kwamen de dames van Geuldal/Sibbe voor het eerst deze competitie op achterstand.

De trainers pepte de dames op en probeerde een en ander recht te zetten. Het antwoord van Geuldal/Sibbe kwam al snel. Een prachtige aanval over 5 schijven zorgde voor de gelijkmaker. Veronique Van Den Hove stond aan de basis van de aanval met een pass op Veronica Hubens. Veronica gaf de bal aan de vrijgelopen Maud Braam. Maud gaf een heerlijke steekbal op Elke Bekkers die goed het 16 meter gebeid in dook. Elke hield goed het overzicht en zag dat haar spitsenmaatje goed was meegelopen. Elke gaf de bal breed aan Lisa Janssen waarna deze de bal binnen schoot, 1-1! Helaas pakte RKHSV na de gelijkmaker het initiatief volledig terug. Na een aantal minuten volgde een schandalige overtreding van de centrale middenvelder van RKHSV op links back Veronique Van Den Hove. Veronique stoomde met de bal aan de voet op langs de lijn. De centrale middenvelder van RKHSV met een sliding invliegen en raakte hierbij Veronique vol op haar knie. De scheidsrechter deed dit af als een “ongelukkige botsing”. Het gevolg was dat Veronique gewisseld moest worden en uiteindelijk bleek dat ze haar binnenste knieband volledig heeft afgescheurd. Megan Bergmans was de vervanger van Veronique.

Kort voor rust was het aan de keepster Esther Treijtel te danken dat het 1-1 bleef. Esther had drie wereldreddingen in huis en bepaalde zo de ruststand. Na de rust had de tegenstander nog maar 10 dames over omdat 1 dame weg moest. De trainers hamerde erop dat de dames de 2e helft de winst niet zomaar kregen en eiste meer inzet. Tegen een tegenstander die met een vrouw minder op het veld staat is het belangrijk de bal te laten lopen en het spel voetballend te gaan bepalen. Verdedigend stond RKHSV goed en het was zaak dit team kapot te spelen met combinatievoetbal. Het eerste kwartier van de 2e helft volgende de ene lange bal de andere lange bal op.  RKHSV liet zich wat terugzakken en ging met 1 snelle spits op de counter spelen. In de omschakeling was RKHSV dodelijk. Op het moment dat de dames van Geuldal/Sibbe eindelijk begonnen te combineren en tot kleine kansen kwamen voerde RKHSV twee goede counters uit, deze zorgde ervoor dat de stand op 3-1 kwam te staan. In de 80e minuut was het Veronica die Geuldal/Sibbe nog hoop gaf. Ze draaide een corner in een keer in het doel en zette zo de stand op 3-2.

Hierna waren de dames van Geuldal/Sibbe wel sterker maar kwamen ze niet meer tot scoren. In de 42e minuut van de 2e helft floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Kortom de dames van Geuldal/Sibbe spelen dit jaar voor het eerst in de 5e klasse. Daar horen lessen bij die ze moeten leren. Zondag 19 november mag dan ook beschouwd worden als een lesdag. Aanstaande zondag komt koploper Leonidas op bezoek, genoeg kans om deze verloren wedstrijd recht te zetten!