Na de nederlagen tegen titelkandidaten Wijnandia en KVC Oranje, en een afgelaste wedstrijd vorige week, was het vandaag tijd om tegen het bezoekende Passart-VKC de zwakke serie te beëindigen in een poging afstand te nemen van de onderste plaatsen op de ranglijst.

De eerste helft startte met twee wat weifelende ploegen, waarbij het Sylvia was dat de eerste grote kans kreeg via Falton Tijssen. Deze kon, na goed druk zetten door hem en Martijn Samson, door de laatste worden weggestuurd in een 1-tegen-1-situatie met de keeper van de bezoekers. Deze kans werd echter niet benut. In de daaropvolgende fase was de wedstrijd gelijk opgaand, waarbij naarmate de wedstrijd vorderde, Passart meer de overhand kreeg. In elk geval de betere kansen. Tot aan de rust lukte het beide ploegen echter niet om te scoren. Ruststand 0-0.

In de tweede helft nam Passart het initiatief en leek Sylvia niet helemaal wakker uit het kleedlokaal te zijn gekomen. Na zwak verdedigen was het Passart dat na een minuut of 5 de score opende. Niet veel later zorgde een van richting veranderd schot voor de 0-2, waarna het vertrouwen bij de thuisploeg wegzakte. Met een aanvallende wissel, met Jesper Hausmann voor Leon Logister, probeerde Sylvia nog terug te komen in de wedstrijd. Er ontstond meer dreiging en een enkele goede mogelijkheid. De echte stootkracht ontbrak echter en het genomen risico bleek uiteindelijk fataal, toen Passart de 0-3 wist te maken. De 1-3 van Kevin Roeleveld uit een hoekschop van Tijssen, kon de wedstrijd niet meer doen kantelen en deed er enkel nog toe voor de statistieken.

Hiermee blijft de ploeg van trainer Jordy Jeukens bivakkeren in de onderste regionen op de ranglijst. Komend weekend staat de daarom belangrijke uitwedstrijd tegen hekkensluiter Geuldal op het programma.

Tekst Rksv Sylvia en Foto’s:©Parkstadactueel/Lucho Carreno, meer foto’s op deze link.