Hoofdmenu

Nova dames 1 – Geldrop dames 1

Gisteren stond de laatste wedstrijd vóór de zaalperiode op het programma. We mochten deze wedstrijd thuis spelen en onze tegenstander was Geldrop.

Zoals waarschijnlijk meerdere mensen gemerkt hebben was het vandaag erg koud, dus het was zaak om een goede warming up te doen. Nadat we een intensieve warming up achter de rug hadden was het zaak dat we gelijk fel zouden beginnen aan de wedstrijd. Zo gezegd, zo gedaan. We begonnen gemotiveerd aan deze wedstrijd en het liep goed. We wisten goed met elkaar samen te spelen, ondanks de druk die Geldrop op ons zette.

We waren niet onverdienstelijk aan het spelen, hadden meer balbezit dan de tegenstander en iedereen was gretig. We creëerden de nodige kansen maar helaas slaagden we er niet in om te scoren. Doordat wij steeds aanvallender begonnen te spelen lieten we af en toe ruimtes open en Geldrop wist hiervan te profiteren, nadat wij ongelukkig de bal verloren op het middenveld scoorden zij de 0-1 uit een counter.

Natuurlijk baalden wij na dit tegendoelpunt maar we hebben ons herpakt. Nadat we in de rust waren toegesproken door Paul dat we zo door moesten gaan en dat we hard aan het werken waren, had iedereen zin in de tweede helft. We waren gedreven om hard te werken voor de 3 punten. Dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker. Lieneke wist met een harde backhand de 1-1 te scoren waardoor we terug kwamen in de wedstrijd.

We hadden niet meer lang te spelen, maar beiden teams wilden natuurlijk graag het winnende doelpunt scoren. Het gevolg hiervan werd dat er kansen over en weer waren en dat zorgden voor een spannende slotfase van de wedstrijd. Wij wisten hier gelukkig van te profiteren en scoorden 3 minuten voor tijd de 2-1! De winnende treffer werd gemaakt door Esmée, die vanuit het midden van de cirkel de bal hard het net in pushte. Natuurlijk waren wij hartstikke blij met dit doelpunt aangezien het heerlijk is om het eerste deel van het seizoen af te sluiten met winst.

Tenslotte wil ik graag namens het hele team Mandy bedanken. Deze wedstrijd was namelijk de laatste wedstrijd van Mandy als keepster in Dames 1. Na 10 jaar deel te zijn geweest van dit team hopen wij jou nog geregeld te zien langs de lijn! Heel veel succes de komende tijd en nogmaals bedankt! We zullen je missen.

Voorlopig zullen we niet meer buiten op het veld te vinden zijn aangezien we gaan starten met de zaalcompetitie. We hebben allemaal erg veel zin in het zaalseizoen!

Namens Dames 1, Lieneke Hundscheid

Foto’s:©Parkstadactueel/Tom de Cock, meer foto’s op deze link.