Voor de toeschouwers was het een koude herfstdag op sportpark Ter Worm in Heerlen en de vele trouwe fans van UOW ’02 zagen dat de gemiste kansen in de 1e helft UOW ’02 duur  te staan kwamen. Een zure en onnodige nederlaag! Uiteraard ontbraken bij UOW ’02 vooral Dennis Scholly, maar ook Lars van den Elzen en Mike Cortjaens met wel Lars Peters als een goede en betrouwbare “stand in”. De start was dan ook voortreffelijk en de eerste aanval in de 2e minuut had al direct de 0-1 kunnen/moeten zijn, als Ronald Geuskens de pass van Joeri Pelzer niet met zijn “chocolade” been had moeten inschieten. Nu kon keeper Lars Meens van Weltania de bal nog met de punt van zijn schoen tot corner verwerken. Even later miste ook een van de spitsen van Weltania een goede kans en zelfs de bal. UOW ’02 had het betere van het spel en creëerde goede kansen, die echter niet besteed waren aan o.a. Edwin van Els. Zo was een goed genomen corner van Joeri Pelzer, die door de verdediging van Weltania  niet goed werd verdedigd, waardoor  Lars Peters een sublieme pass op Edwin van Els kon geven, die de ingeschoten bal gestopt zag worden door Lars Meens. Toch was het even later 0-1 nadat Ronald Geuskens  de steekpass van Michel Briels op waarde wist te schatten en heel goed afwerkte. Toch wist Weltania uit een goed genomen corner van Frank Teerling en een prima kopbal van Willem Bindels  de  gelijkmaker te scoren.  En het was keeper Kenny Eggen die vlak voor het rustsignaal een goed ingeschoten bal van Frank Teerling uit de bovenhoek tikte.

Na de rust waren de teams aan elkaar gewaagd . UOW ’02 was wel meer in de aanval, maar Weltania scoorde weer uit een stil spelmoment. Willem Bindels bereikte met een verre inworp de inlopende  Sebastiaan van Middegaal die de 2-1 binnen werkte. UOW ’02 moest nu meer risico’s gaan nemen en een goed opgezette aanval via Michel Briels en Edwin van Els had een beter lot verdient maar Lars Meens reageerde attent. Weltania bleef gevaarlijk via snelle counters met de snelle vleugelspitsen Teerling en van Middengaal en uit een van die aanvallen volgde een corner. En ja hoor, een kopie van de corner in de 1e helft !

Frank Teerling legde de bal panklaar voor de inkomende Willem Bindels  en die liet met een strakke kopbal Kenny Eggen kansloos in het UOW ’02 doel, 3-1. In de eindfase zette Michel Briels de aanval zelf op en via een goede pass van Edwin van Els scoorde hij met een goed schot in de lange hoek de aansluitingstreffer 3-2. UOW ’02 nam nu nog meer risico’s maar ook de vrije trap van Rob Schneider leverde niet de verdiende gelijkmaker op.

Nu lieten wij bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Huys  de punten in Heerlen en moesten met een zure nederlaag naar huis!!

28e min.: 0-1 Ronald Geuskens                                    36e min.: 1-1 Wilem Bindels

60e min.: 2-1 Sebastiaan van Middegaal                71e min.: 3-1 Willem Bindels

82e min.: 3-2 Michel Briels

Tekst: Bert Wassen, UOW ‘02 en Foto’s®parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s op deze link.