Hoofdmenu

Leeuwenstrijd vroeg beslist door thuisploeg

Zondag stond de Leeuwenstrijd tussen het Brunssumse De Leeuw en Sportclub Leeuwen uit Roermond op het programma. Echt spannend zou deze wedstrijd niet worden, omdat de thuisploeg al voor rust op een riante 3-0 voorsprong kwam en na rust het duel controleerde.

Terwijl iedereen na sprak over de spectaculaire Kohlenpott-derby in Dortmund, werd in Brunssum een heuse Leeuwenstrijd gestreden. Zo nam VV De Leeuw het op tegen Sportclub Leeuwen, dat het met slechts drie punten moeilijk heeft in de 3e Klasse B. De Leeuw daarentegen doet het naar behoren en behaalde tot dusver 11 punten, waardoor het in de middenmoot bivakkeert. Vanwege een dozijn aan afwezigen moest trainer Rob Pierik beroep doen op onder andere oud-prof Henri Heeren, momenteel trainer van de JO-19.

Het verschil tussen beide ploegen was echter al vanaf de eerste minuut duidelijk zichtbaar. Nog voordat alle supporters goed en wel het sportcomplex hadden betreden, was Maikel Kruishaar er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te tikken. De middenvelder, voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling, schoot daarmee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Toen halverwege de tweede helft Edwin van Well met een voorzet vanaf links Jeffrey Geurts wist te bereiken, leek De Leeuw deze score te verdubbelen. De volley van Geurts miste echter de juiste richting en belandde op het hoofd van collega-spits Zico Bock die het leer op fraaie wijze achter de Roermondse goalie wist te koppen: 2-0. Toen diezelfde Bock even later snelheidsduivel Etienne Mees lanceerde werd de score naar 3-0 getild. Mees bleef koel in de afronding en stiftte de bal beheerst in de lange hoek.

Na rust lag het tempo beduidend lager en was het De Leeuw dat veel ruimte kreeg. Tot een doelpuntenfestijn kwam het echter niet. Zo wist de thuisploeg na rust slechts één keer te scoren. Opnieuw was het Maikel Kruishaar die vanuit een voorzet van Etienne Mees opdook voor de sluitpost en ongehinderd zijn tweede van de middag produceerde. In de slotfase redde Sportclub Leeuwen de eer. Vanaf elf meter was het routinier John Burhenne die doelman Nick Frolichs kansloos liet: 4-1. Door deze overtuigende zege verstevigt De Leeuw haar positie in de middenmoot en kan het voorlopig naar boven kijken.

Tekst: Zico de Bock / VV de Leeuw

Archieffoto:©Parkstadactueel/Tom de Cock