Hoofdmenu

Passart-VKC verliest van beter Voerendaal

Zondag was kampioenskandidaat Voerendaal op bezoek bij Passart-VKC op sportpark De Dem.
Na de wedstrijd tegen Sv Sylvia en het overtuigend spel was er vertrouwen in een goed resultaat.
Tot ver in de eerste helft was dit vertrouwen aanwezig en werd het goed voetballende en combinerende Voerendaal op 0-0 gehouden, mede door goed spel van Passart-VKC.  Passart-VKC was wel iets minder maar bleef toch dreigend voor Voerendaal. Tot ongeveer de 35 minuut, een corner van Voerendaal die slecht werd weggewerkt en de daarna ingeschoten bal werd slecht verwerkt waardoor Voerendaal gemakkelijk de 1-0 kon maken. Een doelpunt dat voorkomen had kunnen worden.

Passart-VKC was even aangeslagen, maar pakte de draad toch weer op tot een voortijdige nekslag werd uitgedeeld door een goede aanval, goed gecombineerd door Voerendaal, en eenvoudig afgewerkt. 2-0 voor Voerendaal, 2 minuten voor rust.
In de rust werd de ploeg door Frank opgepept, er werd aanvallend gewisseld. Dan maar met 4-0 verliezen maakt niets uit maar we gaan proberen de zaak recht te zetten. Zo gezegd zo gedaan, een nog beter spelend Passart-VKC drukte Voerendaal verder terug en indien het schot van Milad Haydary iets lager was geweest dan was de spanning meteen terug in de wedstrijd geweest nu was het over via de deklat.
Voerendaal kreeg hierna weer iets meer vat op het spel en door weer slecht wegwerken kwam Voerendaal gelukkig op 3-0.
Hierna was het Kevin Meuleners die de 3-1 kon maken echter de goed keepend Freek Timmermans van Voerendaal pareerde dit schot voortreffelijk.

Hierna was het geloof bij sommige spelers weg en kon het goed combinerend blijvende Voerendaal gebruik maken van deze fase en liep uit tot 6-0. Moreno Drijver dacht nog even de eretreffer te maken, bij de 5-0 stand, echter de goed fluitende arbiter dhr. Bruekers uit Weert keurde dit doelpunt af wegens buitenspel. In het algemeen was het best een goede wedstrijd tegen een goede ploeg echter door kleine foutjes, welke goed door Voerendaal werden afgestraft, ging deze wedstrijd ruim verloren.
Dat deze wedstrijd verloren gaat tegen deze volwassen ploeg, in mijn ogen blijven ze ondanks de achterstand op Wijnandia de kampioenskandidaat, is niet erg maar niet met verlies om kunnen gaan is wel erg. Je kunt een volwassen team herkennen aan het verwerken van een verliespartij door als team van het veld te gaan en samen de wedstrijd te bespreken en niet te kijken wie er niet goed gevoetbald heeft.

Een team bestaat uit meer dan 11 mensen, de belangrijkste mensen zitten op de bank of zelfs alleen op het trainingsveld, deze spelers moeten de elf basisspelers onder druk houden om zo goed mogelijk te presteren en basisspeler te blijven. Ieder teamlid moet respect hebben voor een ander en op een goede manier met elkaar omgaan en niet de schuld op een ander schuiven. Deze wedstrijd was een harde les, 60 minuten goed gevoetbald waar 2 foutjes werden afgestraft en zelf niet het geluk hebben om te scoren en dan met 6-0 afgedroogd worden.
Van deze les kan je alleen maar leren.

Verder wil ik wel mijn respect uiten naar alle spelers op het veld, zowel van Passart-VKC als ook Voerendaal, het was een zeer faire wedstrijd waar veel in is gewerkt maar niet onsportief.
Nu is het als team de draad weer oppakken en klaarmaken om as zondag van Kakertse Boys te winnen zodat er weer naar de middenmoot gekeken kan worden.

Tekst: Theo van der Kort / Passart-VKC

Archieffoto:©Parkstadactueel/Tom de Cock