Wedstrijdverslag VC Heerlen DS1 – VC Hero DS2

Zaterdagmiddag om 16:00 stond een wedstrijd op het programma waarbij we mogelijk onze eerste punten van het seizoen konden scoren. VC Hero uit Herten, had tot nu toe 5 punten binnengehaald in 7 wedstrijden. Een tegenstander waartegen we dus grote kansen hebben.

We begonnen zaterdag onder leiding van Roger Mevis sterk aan de eerste set. We scoorde zelf veel punten, wat resulteerde in een setstand van 25-19. In dezelfde opstelling begonnen we weer sterk aan de tweede set. Weinig eigen fouten leverde weer een setwinst op met 25-17. De derde set startten we met een andere spelverdeelster. Het begin van de set verliep wat rommelig. Na het terugwisselen van de spelverdeelster, knokten we ons knap terug. Een sterke servicereeks zorgde ervoor dat we de laatste achtstand ombogen in een setwinst van 26-24. Drie sets stonden we voor en we gingen er gezamenlijk voor om ook die vierde set te winnen.

Helaas bleek onze concentratie toch iets verminderd te zijn en verloren we de vierde set met 22-25. Tevreden met de eerste sets die we dit seizoen hebben gepakt en ook de eerste wedstrijd die we hebben gewonnen, gingen we omkleden.

Aankomende zaterdag spelen we om 16:15 tegen Vludoc ’98 DS2 in Nuth. Vludoc speelt in de stand bovenin mee met de eerste drie en zal dus een moeilijke tegenstander worden. We gaan proberen om dit team het aanstaande zaterdag moeilijk te maken.