Hoofdmenu

VC Landgraaf DS 1 overmeestert ActiveRooy met gemak!

Gisteren ontvingen we de dames van ActiveRooy DS 1 in de Baneberg. ActiveRooy is een laagvlieger in het klassement, maar dat wil natuurlijk niks zeggen. Het doel was duidelijk: gaan voor een 4-0 winst en geen genoegen nemen met minder.

We begonnen de eerste set heel sterk. We hadden goede servicereeksen en de tegenstander wist hier totaal geen antwoord op. De tegenstander werd compleet weg geserveerd. De eerste set was met gemak binnen met 25-6.

Door naar de tweede set. Ook hier had de tegenstander het heel lastig met onze service. Ze hadden er een beter antwoord op dan in de eerste set, maar het totaalplaatje was lang niet genoeg. Met een ruime voorsprong pakten we de 2e set met 25-17.

Dan die derde set weer. We merkten dat we bij sommige ballen tegen ons zelf speelden en daar vaak schoonheidsfoutjes uit kwamen. Ballen die we normaal met gemak hadden verliep iets moeizamer. Belangrijk dus ook de concentratie hoog te houden en ons eigen niveau te behalen. De derde set verliep niet anders. Servicedruk en scorende aanvallen waar de tegenstander niet bij zat. De derde set wonnen we met 25-15.

De vierde set ook pakken dus. Veel fouten werden aan de kant van de tegenstander gemaakt. Ook in deze set wist de tegenstander een stand te houden door de service en aanval. De set werd met gemak gewonnen met 25-9.

De wedstrijd was in 70 minuten al gespeeld. De vijf punten zijn dus in Landgraaf gebleven! Het was niet onze beste wedstrijd, maar het was ruim voldoende voor een 4-0 winst.

Volgende week hebben wij weer een weekje rust. Op 16 december nemen wij het thuis op tegen ADC DS1! Tot dan! ūüŹź

Tekst: Melissa Eggen / VC Landgraaf Dames 1

Foto:©Parkstadactueel/Tom de Cock