Koning winter probeerde nog de zondag te verpesten voor beide teams maar gelukkig was zijn lading aan sneeuw onvoldoende om het veld af te keuren.
Zo kon SVC afrijzen naar Brunssum om de voor hun belangrijke punten om het kampioenschap veilig te stellen en moest Brunssum aan de bak om het hun zo moeilijk mogelijk te maken.
Met de 1e en 2e keepster nog steeds geblesseerd offerde ook nu Joes zich weer op om het doel te verdedigen.
De wedstrijd begon gelijk opgaand en Brunssum kon goed mee voetballen met SVC 2000, beide ploegen probeerde goed op te bouwen maar werden beiden niet gevaarlijk in het eerste kwartier. Langzaam kwam SVC beter in hun spel en bleek al snel waarom men bovenaan staat, veel beweging en een goede techniek op iedere positie maakt dat dit de best voetballende ploeg tot nu gezien.
Brunssum zette daar echter veel werklust en kort verdedigen tegenover waardoor SVC wel veel balbezit had maar geen grote kansen kreeg. In 1 van de weinige tegen aanvallen bouwde Brunssum goed op via het middenveld en kwam uiteindelijk Jessie op rechts in balbezit, Jessie dribbelde nog een meter of 15 en haalde toen vanaf 25 meter verwoestend uit. De bal vloog strak onhoudbaar in de verre bovenhoek en hiermee bekroonde Jessie haar come-back met een pracht van een doelpunt en zette ze haar ploeg op 1-0. SVC drong hierna meteen aan en maakte al snel de gelijkmaker, Brunssum verwerkte tot 3x toe de bal niet goed en hiervan profiteerde de tegenstander door de bal vanaf de zestien net buiten bereik van Joes binnen te schieten 1-1.

Brunssum moest nu niet de kopjes laten hangen maar hun rug rechten en de duels blijven winnen. Vlak voor rust kwam Brunssum toch nog op achterstand een schot van 20 meter werd niet helemaal lekker geraakt en vloog met een hoge boog over Joes heen en zo werd het 1-2. Hiermee ging men ook de rust in, Brunssum realiseerde zich dat alles uit de kast moest om deze goede ploeg tegengas te kunnen bieden de tweede helft. 10 minuten na rust wisselde Brunssum en werd Soraya ingebracht die intussen de slaap uit had en kwam Sigi er achterin bij om in de mandekking te spelen. Hiermee kon Brunssum wat makkelijker onder de druk uitvoetballen aangezien er nu de lange bal gehanteerd kon worden op Soraya en het team kon aansluiten. Het veld werd echter ook groter waardoor SVC makkelijker de vrije man kon vinden en zo ontstond een leuk laatste half uur. Het was SVC dat de aanval zocht en Brunssum dat sporadisch probeerde eruit te komen zonder zich echter grote kansen te creëren aan beide kanten. Toch was het SVC die de wedstrijd op slot deed door een goed lopende aanval beheerst binnen te schieten, met een mooi schot in de bovenhoek werd de stand op 1-3 brachten.

Ook nu gold weer dat Brunssum hun kopjes omhoog moesten houden en niet tegen een grote nederlaag aan dienden te lopen in de laatste 20 minuten. De Brunssum dames bleven echter prima in de organisatie spelen en zo werd het vele balbezit van SVC niet omgezet in kansen. Een kwartier voor tijd gaf Joes aan dat het niet meer ging met haar knie en nam Jessie het van haar over. Jessie ook nog niet klaar voor een hele wedstrijd kon zo in het veld blijven aangezien ze aan had gegeven te willen wisselen voor Inge. Dezelfde Ingen terugkomend van een liesblessure had zich goed warm gemaakt en dit was ook wel nodig want dit was geen wedstrijd om op 50% te spelen.

10 minuten voor tijd werd haar inzet beloont, door verkeerd uitverdedigen van de gasten goalie kwam de bal bij Inge en vanaf 30 meter schoot ze de bal langs de verdedigers inclusief de keepster en tekende hiermee voor de 2-3. Het werd nog even spannend en men vocht voor iedere meter, een schot van Sanne miste kracht en precisie en een goede voorzet van links werd onschadelijk gemaakt door de keepster, verder kwam Brunssum niet en bleef het 2-3. Een prima resultaat tegen een prima tegenstander.