Weltania liep gisteren een zeperd op  in de topper tegen SCM. Op een guur Sportpark West liet de thuisclub zien dat zij over meer individuele kwaliteit beschikken. Ook balsnelheid en samenspel waren van een hoger niveau dan Weltania. Vlot combinerend sneden ze door de defensie van de gasten. Weltania kon zich niet aan de druk ontworstelen en omdat de eerste kansen ook nog allen direct werden benut stond na 20 minuten al een duidelijke 3 – 0 op het scorebord. Toen volgden 5 minuten waarin het leek dat Weltania meer greep op de wedstrijd kreeg en in die fase mistte  Sebastiaan van Middegaal oog in oog met doelman Stephan Crecente de 3 – 1. Vervolgens nam SCM het heft weer in handen, raakte nog één maal de paal en bepaalde de ruststand op 5 – 0. Vier van die doelpunten kwamen van de voet van Marco Willems.

Na de rust wilde Weltania met een straffere mandekking verdere schade beperken. Maar dat was buiten de kwaliteiten van SCM gerekend. Mandekking bij de ene speler betekende meer vrijheid voor de andere en in die fase was met name Patrick Crijns ongrijpbaar. De doelpogingen volgden elkaar snel op maar de schade bleef uiteindelijk beperkt tot 8 – 0. En die 0 had ook nog weggewerkt kunnen worden. Af en toe lieten de gasten zien dat ze ook combinerend tot een goede aanval kunnen komen. En Ron Okonski (lat), Sebastiaan van Middegaal en Sjors van Velzen hadden voor een tegendoelpunt kunnen zorgen.

Een wedstrijd met een wijze les. En dat is wat een debutant in een hogere klasse ook kan overkomen. Alleen niet te vaak en niet met deze cijfers.