Opening van het Mens Ontwikkel Bedrijf in Landgraaf

 

Gistermiddag vond de opening van het Mens Ontwikkel Bedrijf plaats. Wethouder Christian Wilbach verrichtte de openingshandeling door het bord te onthullen waar de visie van het Mens Ontwikkel Bedrijf op staat: ‘Sta op en bereik je doel’. Het Mens Ontwikkel Bedrijf begeleidt kandidaten naar werk. De bezoekers van de Open Dag konden een kijkje achter de schermen nemen.

 

Wethouder Christian Wilbach tijdens de opening

Meer informatie?

Mens Ontwikkel Bedrijf (MOB) is de nieuwe naam voor het voormalige Gemeentelijk Werkbedrijf Landgraaf (GWBL). We zijn geen werkbedrijf meer. We voeren geen klussen meer uit, maar ontwikkelen mensen. De naam Mens Ontwikkel Bedrijf zegt alles over de visie van onze bedrijf.

Hoe kunnen we u als kandidaat helpen? Wij noemen de mensen die bij ons in een ontwikkeltraject actief zijn, bewust geen cliënten, maar kandidaten. Met deze benaming doen wij recht aan de kans die u geboden wordt. Komt u in aanmerking voor een ontwikkeltraject bij het Mens Ontwikkel Bedrijf dan krijgt u een goede begeleiding en eventueel scholing tijdens uw (persoonlijke) ontwikkeling. Onze ontwikkelcoaches staan alle kandidaten bij die bij ons komen op weg naar een betaalde baan.

Wat betekenen onze kandidaten voor u als werkgever of organisatie? De ontwikkeling van onze kandidaten is opgesplitst in 4 ontwikkelfasen. Ontwikkelfase 1 vindt intern plaats bij het Mens Ontwikkel Bedrijf. In ontwikkelfase 2 gaan de kandidaten over van die interne ontwikkelplek naar een externe ontwikkelplek (ontwikkeling van algemene arbeidsvaardigheden). Die externe ontwikkelplek is veelal bij een lokale vrijwilligersorganisatie (non-profit). De kandidaat maakt in ontwikkelfase 3 de overstap naar een ontwikkelplek (ontwikkeling van specifieke arbeidsvaardigheden) in een productieomgeving bij een reguliere lokale ondernemer. Voor u, als werkgever of organisatie, zijn onze kandidaten interessant wanneer u maatschappelijk verantwoord wilt investeren in werk en mensen.

Contactgegevens

Bezoekadres: Marconistraat 13, 6372 PN  Landgraaf
Telefoon: 045-569 54 48
E-mail: info.mensontwikkelbedrijf@landgraaf.nl

 

 

 

Foto’s Gemeente Landgraaf

Geef een reactie