Hoofdmenu

Weihnachtscircus Aachen met koning der clowns

Van 22 december tot en met 7 januari transformeert de bekende Bendplatz in Aachen in een magische fantasiewereld als het Weihnachtscircus Aachen haar fonkelnieuw programma presenteert. Een bonte verzameling van internationaal bekende artiesten brengt een mix van power en poëzie naar de keizerstad. Een hoogtepunt vormt de terugkeer van Fumagalli, de koning van de clowns. De legendarische circusster staat garant voor een gulle lach bij jong en oud.

Na het Italiaanse watercircus Circo Aquatico ligt dit jaar de nadruk op Ierland het groene eiland in de Atlantisch oceaan. Daar leeft de Italiaanse Super Clown Fumagalli met zijn familie alsook de jeugdige broers Tom en Jamie Duffy. De duivelskunstenaars tonen een spectaculaire wereldsensatie in het dodenwiel. Synoniem voor Ierland zijn ook Riverdance en ShamRock, Guinness Bier en Christmas Plum Pudding.

ClownFumagalli

De razendsnelle Georgio toont dat de kilt niet alleen Schotse vinding is. Garant voor kijkgenot, amusement en topprestaties staan ook de Russische super acrobate Alyona Pavlova en het Trio Beautifull uit Kiev. Het trio Credo uit Moskou toont ook al opwindende sprongen en de Skating Lesters uit Engeland tonen op Ierse muziek hun bijzondere danstalent. Het duo Gravity uit respectievelijk Ierland en Engeland toont topsport in de nok van de circustent. Een absoluut hoogtepunt wordt ongetwijfeld ook het prijs gekroonde optreden van het Tsjechische duo Stauberti. Op een wiel fiets een artiest op een stang op vele meters hoogte terwijl zijn partner met een kopstand de balans probeert te houden. Bij het Aachener Weihnachtscircus kom je kortom ogen te kort. Het is echter bovenal een feest voor jong en oud.

Foxglove Pictures

Weihnachtscircus Aachen 22.12.2017 – 7.1.2018, Aachen Bendplatz. Voorstellingen dagelijks om 15.30 en 19.30.  Op de première dag echter alleen om 19.30. Kerstavond en nieuwjaarsdag zijn er geen voorstellingen, Tickets kosten 22 tot 57 euro. Voor families zijn er speciale aanbiedingen. Meer info via: www.weihnachtsircus-aachen.eu.

Foto Aquatico Comapany pool 2013« (Vorig nieuwsbericht)