Donderdag 7-12-2017 stond op een winderig en regenachtig sportpark A Gene Bek de beker derby tussen Bekkerveld en Sporting Heerlen op de agenda.
Voorafgaand was er een prettig weerzien tussen spelers en staf. Vele hebben bij beide verenigingen gespeeld of zijn er actief geweest.

Om half negen floot scheidsrechter Metsemakers voor de eerste keer. Sporting Heerlen maakte vanaf minuut 1 duidelijk het Bekkerveld lastig te willen maken, met agressief maar met sportieve spirit klapten ze erop. Bekkerveld had er zichtbaar moeite mee. Het middenveld werd niet gevonden en kwam niet in het spel gebracht, waardoor de lange bal vanuit de achterhoede gehanteerd moest worden.
Na 15 minuten waarin Sporting het betere van het spel had, maar geen echte kansen had gecreëerd, kwam Bekkerveld op een 1-0 voorsprong. Een pass werd door Erwin Hermans onderschept hij bediende Sjoerd Pellegrom op maat zijn voorzet was een koud kunstje voor Yarin Meessen om hem achter de keeper te plaatsen.

Sporting Heerlen was echter niet aangedaan en schepte er nog een schepje bovenop. Spits Jeroen Lemmens en Liam Vente lieten 100% kansen liggen, mede door goed keeperswerk van de keeper van Bekkerveld, Rik Klyn bleef de stand 1-0. Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor de rust. Een onverdiende 1-0 voorsprong voor Bekkerveld. In de rust maakte Cooky duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en dat de zege verre van binnen was.

In de tweede helft begon Bekkerveld beter. Door  een goede actie van Thommie Vluggen aan de rechterkant  leidde tot een onreglementaire overtreding binnen de 16. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. De pingel werd zelf door Thommie genomen, de keeper stopte hem in eerste instantie maar was in de rebound kansloos. 2-0 voor de blauw-witte zebra’s.
Heerlen was nu ook niet van plan om op te geven. Een schitterende actie van hun linksbuiten Stefan Frank leidde tot een schot tegen de paal. Bekkerveld had wederom mazzel. Aan de andere kant verzuimde Thommie Vluggen om het duel definitief te beslissen. Een loepzuiver doelpunt werd met een geweldige save van de keeper van Sporting tot corner verwerkt.

Uit het niets maar wel verdiend kwam Sporting door Liam Vente op gelijke hoogte. De scheidsrechter keurde het doelpunt in eerste instantie af, maar op aangeven van de neutrale grensrechter besloot de scheidsrechter (terecht) het doelpunt goed te keuren.
Met nog een half uur te spelen was de spanning volledig terug.
5 minuten na de aansluitingstreffer werd Sjoerd Pellegrom op snelheid de diepte in gestuurd. Hij bleef kalm en plaatste de 3-1 binnen!!
Ook nu stroopte Sporting de mouwen weer op en dit resulteerde 20 minuten voor tijd de 3-2 aan.
De laatste tien minuten was het meer spannend dan goed aan Bekkerveld zijde. Met samengeknepen billen floot de scheidsrechter na 93 minuten voor het laatst. Compliment aan Sporting voor hun goede en sportieve spel. Compliment aan Bekkerveld door de kansen die het kreeg meteen te benutten en een ronde verder waar Sportclub’25 in een uitwedstrijd zal wachten.

Echter komende zondag zal men in de topper tegen Geldrop uit een ander vaatje moeten tappen. Echter als je ook slechte wedstrijden wint dan…………………