Wedstrijdverslag VC Heerlen DS1 – VC Mestreech DS2

Afgelopen zaterdag hadden we weer een thuiswedstrijd in A Gene Bek op het programma staan. De tegenstander was VC Mestreech DS2, de dames staan qua stand in de middenmoot. De week ervoor hadden we in Nuth tegen Vludoc ’98 DS2 gespeeld, maar deze dames waren een maatje te groot voor ons. (25-12, 25-21, 25-10 en 25-11). We hadden deze week lekker getraind en begonnen vol goede moed met inspelen. We waren met een ruime selectie van 11 man. Tijdens het inslaan bleek dat VC Mestreech duidelijk meer aanvalskracht bezit in vergelijking tot ons. Ons vermoeden was dat we weer de ballen om de oren zouden krijgen. Het tegendeel bleek waar…

In de eerste set waren we allemaal een beetje aan het zoeken hoe we de ballen van deze dames onder controle kregen. We werden volledig weggevaagd door de service, wat resulteerde in een set verlies van 9-25. In de tweede set leek het alsof de knop bij ons omging, wij gingen ook meer servicedruk geven, de ballen kwamen goed bij onze spelverdeler en we scoorde een hoop leuke balletjes met de aanval. De hele set stonden wij een paar punten voor op Mestreech, maar lieten de dames toch akelig dichtbij komen. Gelukkig wonnen we deze set verdiend met 25-23.

Onverwachts, maar toch verdiend hadden we al één puntje binnen gesprokkeld deze wedstrijd. In dezelfde samenstelling begonnen we aan de derde set, met als missie deze set weer binnen te harken. Sterk spel aan onze kant en een nerveuze tegenstander die veel persoonlijke fouten ging maken, resulteerde in een overtuigende derde setwinst van 25-14.

We roken de overwinning en begonnen vol goede moed aan de vierde set. Daar bleek toch dat we uit een ander vaatje moesten gaan tappen. Aanvallend scoorde we iets minder, we kregen de pass niet onder controle en waren ook vermoeid door de vorige drie sets. We gingen slechter spelen en gaven deze set te makkelijk uit handen met 15-25.

Het stond nu 2-2 en een beslissende vijfde set werd gespeeld. De kans op de winst van de wedstrijd was er nog steeds. Het verraderlijke aan de vijfde set is dat deze maar tot de 15 punten gaat, er is dus geen tijd om achtereenvolgend meerdere fouten te maken. In de vijfde set bleek dat VC Mestreech toch de langste adem had, de dames pakte deze set met 8-15.

Deze onverwachtse puntjes laten toch zien dat we ook tegen tegenstanders uit de middenmoot kans hebben om punten te pakken. Deze lijn moeten we als team doortrekken. Volgende week spelen we tegen het eerste team van VC Mestreech om 16:00 in de Geusselt. Daar zullen we ook laten zien, ondanks dat we laatste staan, dat we ons niet zomaar gewonnen geven!