Hoofdmenu

S.V.Brunssum – RKHBS 1-4

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde Brunssum thuis tegen hoogvlieger RKHBS, de gasten waren aan het begin van de competitie een van de favorieten en maken dit tot op heden ook waar met een tweede plaats op de ranglijst.
Brunssum daartegen kent een mindere start en staat net boven de degradatiestreep waardoor ieder punt belangrijk is voor de ploeg van Dennis Visser. De start van de wedstrijd was duidelijk voor RKHBS, met veel lopende mensen en snelheid probeerden de Heerlenaren, Brunssum te overrompelen in de eerste 15 minuten. Het duurde dan ook even voordat Brunssum de pionnetjes op de goede positie had staan en gelukkig leverde het vele balbezit geen doelpunt op voor RKHBS. Brunssum ging korter op de mensen spelen en men wist dat de duels gewonnen moesten worden om niet steeds achter de feiten aan te lopen. Dan moet je geluk hebben dat de scheidsrechter het een wedstrijd laat worden maar helaas voor Brunssum betrof het een correcte maar zeer voorzichtig fluitende scheids. Bijna ieder duel werd afgefloten zo ook na 20 minuten, een duel om de bal werd in het voordeel van RKHBS afgefloten en de bal werd klaargelegd op zo’n 25 meter. Met een prachtige trap vloog de bal binnenkant paal binnen en stond het 0-1.

Brunssum had geen tijd om naar adem te happen want 4 minuten later lag het spel weer stil en weer betrof het een vrije trap voor de gasten. Nu was de afstand te groot en werd de bal hoog de zestien in gegooid en daar waar iedereen van Brunssum de bal volgde met de ogen was het RKHBS die dit kadootje van zeer dichtbij uitpakte en de 0-2 binnenschoot. Brunssum weigerde zich echter af te laten schieten en rechtte de rug door te blijven voetballen. Dat ging ook steeds beter en zo werd het balbezit gedeeld door beide ploegen, Brunssum voetbalde bij vlagen goed maar had te weinig stootkracht in de voorhoede waardoor kansen uitbleven. Het grootste gevaar kwam uit een schot van Rocco maar hij zag zijn inzet net naast getikt worden door de goede gasten doelman. In de 43e minuut ging Brunssum over recht in de aanval en werd een duel voor 1 keer niet afgefloten waardoor Cain een strakke voorzet kon afleveren en Calvin hoog boven zijn tegenstander uit sprong en mooi binnenkopte. Zo vlak voor de rust een prima moment voor de aansluittreffer zo kon Brunssum met goede moed de tweede helft in.

En dat deed men ook, Brunssum kwam beter uit de startblokken de tweede helft en dit leverde een grote kans op 5 minuten na rust. Een verkeerde terugspeelbal werd onderschept door Brunssum maar te slap binnengeschoten waardoor de keeper alsnog redding kon brengen. Niet veel later was het de mee opgekomen Danny Jeurissen die na een mooie aanval aangespeeld werd op randje zestien en zo op de keeper af kon gaan maar helaas kreeg hij de bal net niet onder controle. Net als je dan het gevoel krijgt Brunssum herpakt zich krijgt RKHBS weer een vrije trap op een gevaarlijke plek. En je kunt dan wel weten dat ze hiervoor een specialist hebben maar als hij de bal zo raakt en deze wederom binnenkant paal binnen vliegt is er ook weinig tegen te doen. Daar waar Brunssum op zoek was naar de gelijkmaker maakt RKHBS er 1-3 van.

Het spelbeeld blijft de tweede helft hetzelfde, Brunssum voetbalt goed mee maar creëert te weinig kansen en RKHBS gebruikt hun snelheid en slimheid. Aan de ene kant wordt een vrije trap van Jeurissen opnieuw uit de hoek geranseld en vliegt de bal er aan de ander kant in na een goed schot van zo’n 20 meter. Wel moet gezegd worden dat de doelpunten maker de bal mocht aannemen, draaien, aanleggen en schieten zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd, 1-4. In de slotfase werd het nog even onvriendelijk nadat Martijn doorgleed op de keeper van RKHBS en hiervoor de gele kaart kreeg, een speler van RKHBS vond dit echter niet voldoende en liet dit merken door wat duw en trekwerk te verrichten. Dit resulteerde in een rode kaart, een kleine smet op de iets geflatteerde overwinning van RKHBS. De gasten blijven zo stevig op de tweede plaats staan, Brunssum daartegen zag weer wat geblesseerde spelers terugkomen en kan zich nu concentreren op de tweede seizoenshelft.

Tekst Maurice Leunissen / SV Brunssum

Foto’s: ©Parkstadactueel/Tom de Cock(Volgend nieuwsbericht) »