Hoofdmenu

Passart/VKC 1 verliest waardig met 10-0 van Wijnandia 1.

Ondanks dit grote verlies moet er toch enen compliment richting de spelers en staf gaan, niet alleen van mij maar ook van het bestuur en supporters van Wijnandia en scheidsrechter Aben uit Linne.
Het eerste wist vooraf dat het een moeilijke wedstrijd zou worden door de vele positionele veranderingen die plaats moesten vinden door afmelding van verschillende eerste elftal spelers door blessures, vakantie, schorsing en andere persoonlijke kwesties.

Maar de mannen van Frank en Peter begonnen vol goede moed aan de wedstrijd die eigenlijk al na 25 minuten beslist was door een handsbal goal (1ste), verkeerde terugspeelbal (2de) en door een makkelijk gescoorde goal uit een corner (3de).
Echter wie dacht dat de mannen van Frank en Peter niets terug deden zaten fout, er waren genoeg kansen om een goal te maken en zelfs de supporters van Wijnandia zeiden in de rust het had gemakkelijk 4-3 kunnen staan, maar dat stond het niet. De ruststand was namelijk 4-0 in het voordeel van de tot nu toe zonder puntverlies staande koploper Wijnandia. Na de rust was het een open wedstrijd waar Wijnandia van profiteerde en Passart-VKC niet scoorde. Wijnandia liet zich zien door gemakkelijk te scoren en Passart-VKC kreeg de mooiste kansen er niet in.
Twee geweldige goals, een kopbal van Bram van Rooij (totaal 6 keer gescoord) en zeker die van Rune Kleintjes (geweldige uithaal ban 25 meter), hadden in de eredivisie niet misstaan.

Heeft Passart-VKC wat geleerd van deze wedstrijd, ik denk van wel.
Door gewoon te blijven voetballen en het respect houden voor de tegenstander en de scheidsrechter krijg je geen extra punten maar het levert wel goodwill op van alle kanten. Als supporter en fanatiek aanhanger koop je hier weinig voor maar door respectloos te gaan voetballen als je hoog achterstaat en jezelf niets lukt dan levert dat alleen maar nog meer kwade gezichten op.
Nu kan je als team zeggen, we hebben gefaald op voetbalgebied maar we hebben ons respect gehouden.
Willen we deze uitslag als team niet meer zien, willen we na de winsterstop weer wedstrijden gaan winnen, dan is de tijd om met het gehele team vanaf 5 januari weer daar te zijn en de winsterstop fase gebruiken om de rug te rechten en te laten zien uit welk hout dit team gesneden is.
Ik, maar ik geloof ook de trainer Frank en Leider Peter geloven in jullie dat jullie het kunnen, maar jullie moeten het zelf geloven en doen.
Een dergelijke nederlaag is zelden goed maar soms leer je hier heel veel van, je kunt berusten of je kan vol er tegenaan gaan om de volgende keer met 10-0 te winnen.

Tekst: Theo van der Kort / Passart-VKC

Archieffoto:©Parkstadactueel/Tom de Cock