Hoofdmenu

Virenze wordt overgenomen door zorgaanbieders Parnassia en MET ggz.

Zorgaanbieder Virenze die geestelijke gezondheidszorg verleent aan volwassen en kinderen wordt overgenomen door zorgaanbieders Parnassia en MET ggz. Virenze verkeerde sinds enige tijd in financieel zeer zwaar weer en werd op 18 december failliet verklaard.

De bewindvoerder/curator van Virenze heeft de afgelopen weken aangestuurd op een overname en doorstart van Virenze waarbij personeel zoveel mogelijk zou worden overgenomen. Op deze manier zou de behandelrelatie van de huidige cliënten van Virenze zoveel mogelijk in stand kunnen blijven. Vandaag is bekend geworden dat zorgaanbieders Parnassia en MET ggz, Virenze zullen overnemen.

Let op:

Voor de jeugdzorg is Parnassia de nieuwe aanbieder in onze regio. Voor gemeente Heerlen is alleen het onderdeel jeugd van toepassing.

Nadere informatie over Parnassia

Parnassia is een landelijke aanbieder van GGZ voor jeugd. Met ggz biedt GGZ-hulpverlening aan volwassenen en ouderen.

Parnassia heeft in onze regio een overeenkomst (DVO) voor het leveren van geestelijke gezondheidszorg aan jeugdigen tot 18 jaar, maar tot dusver was het een kleinere aanbieder met ongeveer 50 cliënten in de regio. Met de overname van Virenze worden ze een belangrijke zorgaanbieder in onze regio.

Gevolgen voor zorgcontinuïteit huidige cliënten

Parnassia draagt er zorg voor dat de zorg kan worden voortgezet, zoveel als mogelijk met de huidige behandelaar. De verwachting is dat ze het personeel vrijwel volledig overnemen. Daarmee kan de relatie van de huidige cliënten met hun behandelaar dus zoveel mogelijk in stand blijven. Echter, indien cliënten naar een andere aanbieder wensen te gaan, dan staat het hen vrij om hiervoor te kiezen. De cliënten zullen door de curator van Virenze worden geïnformeerd over de overname en de overdracht van dossiers.

Bron: gemeente Heerlen(Volgend nieuwsbericht) »