Hoofdmenu

Bewegen en beleven in de Anstelvallei

Bewegen en sporten in de buitenlucht houdt ons vitaal en gezond. Genietend van de omgeving, werken aan lichaam en geest. Om het buitensporten verder te stimuleren zijn tussen Kasteel Erenstein en de Cranenweijer enkele beweegtoestellen geplaatst. Zo zijn er parallel bars, French push-up bars, horizontale ladders, touwladders en een sit-up bank. Hiermee kunnen kracht-, balans- en rekoefeningen gedaan worden.

Wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte/Toerisme): “De Anstelvallei is een mooie omgeving waar bewegen en beleven mogelijk is. Samen met onder andere Stichting het Limburgs Landschap, Provincie Limburg, Waterschap Limburg en Stadsregio Parkstad Limburg wordt het netwerk aan wandel- en fietspaden verbeterd. Op diverse plaatsen wordt de aanleg van landschapselementen zoals hagen en bosjes gecombineerd met de realisatie van nieuwe paden. Vooral rond de hoeves Nieuw Ehrenstein en Klarenanstel ontstaan leuke mogelijkheden om een ommetje te maken. Op pittoreske plekken komen bankjes of picknickplaatsen.”

De Anstelvallei biedt daarnaast mogelijkheden om aan actieve vormen van bewegen te doen. Joggen, outdoor fitness en bootcamp zijn hier voorbeelden van.

Positieve gezondheid

“De gemeente Kerkrade wil graag een bijdrage leveren aan gezond leven en vitaliteit. Hier hoort sporten bij, maar ook gezond eten, ontspanning en elkaar ontmoeten. Hoe gezonder je leeft, hoe beter je kunt omgaan met alle dingen die in je leven op je pad komen. Dit wordt positieve gezondheid genoemd. Daarom stimuleert de gemeente een gezonde leefstijl. De beweegtoestellen zijn hier een voorbeeld van”, aldus wethouder Jo Schlangen (Sport).

Bron en foto: gemeente Kerkrade« (Vorig nieuwsbericht)